Karamollaoğlu yanıtladı: Kılıçdaroğlu aday olabilir mi?

Altılı masanın 10'uncu toplantısı, bugün Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde yapılacak. Toplantı öncesi açıklamalar yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, aday konusunun muhakkak gündeme geleceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ihtimali hakkında da yorumda bulunan Saadet Partisi lideri, "çoklu aday" iddialarına ilişkin görüşünü paylaştı.

SİYASET 05.01.2023, 12:19 05.01.2023, 12:47 Hakan Öksüz
Karamollaoğlu yanıtladı: Kılıçdaroğlu aday olabilir mi?

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin bir araya geldiği altılı asa toplantılarının 10'uncusu bugün yapılacak. Merakla beklenen toplantı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek. 

Karamollaoğlu: "Konu kesinlikle gündeme gelecek"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, bugünkü toplantıda aday konusunu masaya getireceği söyleniyor. Konuya ilişkin gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Karamollaoğlu, "Konu kesinlikle gündeme gelecek. Türkiye'nin gündemindeki bir konunun bu toplantıda ele alınmaması olmaz. Aday, altılı masadan da çıkabilir. İllaki genel başkanların aday olması gerektiğini söylemiyoruz. Bir genel başkan aday olacaksa da seçimi kazanacak biri olmalı." dedi.

Çoklu aday olasılığı hakkında konuştu: "Sıcak bakmıyorum"

Son zamanlarda muhalefetin "çoklu aday" çıkaracağına yönelik iddiaların ortaya atıldığını hatırlatan Karamollaoğlu, "Ben buna sıcak bakmıyorum. Daha önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde şansının yüksek olduğunu söylemiştim. Çünkü anketler o yönde. Anketlere göre diğer arkadaşlar da Tayyip bey'i geride bırakmış. Aday konusunu konuşmadığımız için burada bir değerlendirme yapmam doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

Ana gündem maddesi "hükümet programı" olacak 

Daha önce yapılan açıklamalardan hareketle altılı masanın bugünkü toplantısında ele alınacak ana konunun, "hükümet programı" olduğu biliniyor. Partilerin bünyesinde oluşturulan komisyonlar, hükümet programının belirlenmesi için 9 ana başlık belirledi. Öte yandan toplantıda masaya gelecek konulardan birinin de başörtüsü ile ilgili anayasa düzenlemesi olacağı kaydedildi. Konuya ilişkin altılı masanın vereceği ortak yanıt görüşülecek. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin önerilerin ise sonraki toplantıda ele alınması bekleniyor.

Yorumlar (0)