Karamollaoğlu ve Akşener'den ortak açıklama

Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener'i ziyaret etti.

SİYASET 30.09.2021, 23:11 02.10.2021, 10:30
Karamollaoğlu ve Akşener'den ortak açıklama

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyarette bulundu.

İki lider, İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmenin akabinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Karamollaoğlu: Çok önemli bir adımdı

Akşener, söz konusu görüşmede, memleketin önemli meselelerini görüştüklerini dile getirdi.

Karamollaoğlu, Akşener'i siyasette son dönemde takındığı tavır, ortaya koyduğu düşünceler itibarıyla kutladığını söyleyerek, "Kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığından feragat etmesi çok önemli bir adımdı." dedi.

Ülkemizin sorunlarının sağlam politikalarla çözülebileceğine işaret eden Karamollaoğlu, burada da seçimlerin önemli bir seçenek olduğunu belirtti. Saadet Partisi lideri, "Önümüzdeki seçimler bir hayli önemli. Bu hususta bir dirsek temasına ihtiyaç var. Bu temaslar, Türkiye'nin sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak için bir fırsat oluyor. Biz de tüm siyasi liderlerle bu hususta bir temasta bulunmayı, iletişime geçmeyi gerekli görüyoruz, buna iktidar partisi de dahil." diye konuştu.

Akşener: Sadece Erdoğan biliyor

Ardından iki genel başkan basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Akşener, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinde Milli Savunma ve Dışişleri bakanlarının yer almaması' eleştirilerinin dile getirilmesi üzerine, şu yorumda bulundu:

"Sayın Erdoğan son dönemlerde Sayın Joe Biden ile de aynı tür bir görüşme gerçekleştirdi. Hiçbir devlet personelinin olmadığı, uzmanın bulunmadığı bir görüşme yaptı. Aynı şeyi Sayın Putin ile gerçekleştirdiği. Ne oldu, ne konuşuldu, neye karşılık geliyor? Bu ülkede hiç kimsenin bu hususta, devlet birimleri, kurumları dahil olmak kaydıyla hiç kimsenin bilgisi yok, yalnızca Sayın Erdoğan biliyor. Yapılan bu tür görüşmelerin 'şahsım devletinin', tek adam sisteminin göstergesi olduğuna inanıyoruz. Hiç doğru olmadığını belirtmek istiyorum."

Karamollaoğlu: Seçmen son noktayı koyacak

Karamollaoğlu da mevcut sistemin problemlerine değinerek, "İkazlara hiçbir şekilde itibar edilmiyor. Seçimlerde insanımız son noktayı koyacak. Bu da Sayın Erdoğan'ın hiç hoşuna gidecek bir sonuç olmayacak diye düşünüyorum. Kimsenin katılmadığı bir oturum gerçekleştiriliyor. Bunu anlamak imkansız." şeklinde konuştu.

Akşener: Parlamenter sistemin başbakanlığına talibim

Akşener, 'Cumhurbaşkanlığına değil, başbakanlığa aday olduğu' açıklamasının hatırlatılması üzerine, söylemek istediğini çok açık bir şekilde ifade ettiğini belirtti. Akşener, "Benimle ilgili zaman zaman ortaya konan 'Böyle mi, öyle mi?' sorularına da net bir şekilde yanıt verdim. Bu sebep ben 'Cumhurbaşkanı adayı değil, İYİ Parti'nin birinci parti olacağı parlamenter sistemin başbakanlığına talibim.' dedim. Dolayısıyla söylediğim bu denli açık ve nettir. Bunun manasını Millet İttifakı yönünden söylüyorum, masanın altından birbirimizin ayağına basmadığımız, birbirimizle rekabet etmediğimiz, birbirimize tekme atmadığımız bir sistemin kurulacağını bu açıklıkta ortaya koymaktı." ifadelerini kullandı.























Yorumlar (0)