Karamollaoğlu: Türkiye'deki en büyük fırsatçı...

İktidara yüklenen Temel Karamollaoğlu, "Bilinmelidir ki Türkiye'deki en büyük fırsatçı ne yazık ki bugünkü iktidarın ta kendisidir. İktidar 2053 yılını değil, 2022 yılındaki ülkeyi düzeltmeye çabalamalıdır. Hedeflerden hep uzaklaşılıyor. Yahu mübarekler, bir de gelin de 2022'den bahsedin. Bunu bir türlü telaffuz edemiyorlar. Ülkemizi ne yazık ki adeta bir kobay gibi kullanıyorlar, yani bir nevi deneme tahtası olarak görüyorlar." dedi.

SİYASET 10.02.2022, 21:46
Karamollaoğlu: Türkiye'deki en büyük fırsatçı...

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada iktidarı eleştirdi. 
 

"Algıyı değiştirmek için çabalıyorlar"

Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“Krizle mücadele vermesi gerekenler halen krizi değil algıyı değiştirebilmek adına gayret gösteriyorlar. Sorunun en büyüğü de işte burada. Sorunu çözmek için değil, algıyı değiştirmek için 'Söz edildiği kadar da kötü durumda değiliz.' dedirtmek için bir gayretin içindeler. Bunun için enflasyonun faturasını TÜİK'e (Türkiye İstatistik Kurumu), Isparta’nın faturasını Isparta Valisi'ne yükleyerek bu işin içinden çıkmaya çalışıyorlar.

"Elektriğe yüzde 150 zam getirdiniz"

Fırıncılara baskı kurarak ve ekmeğe zam gelmesini yasaklayarak bugünkü ekonomik bozukluğu değiştirmek veyahut zamları önlemek asla mümkün değildir. Siz elektrik fiyatlarına birkaç ay içerisinde yüzde 150 oranında zam yapacaksınız, üretim giderlerini bir kaç ay içerisinde 3 katına çıkaracaksınız, ardından da çıkıp marketçiyi, pazarcıyı, fırıncıyı 'fırsatçı' olarak gösterecekseniz. Bu asla kabul edilemez.

"En büyük fırsatçı sizsiniz"

Bilinmelidir ki Türkiye'deki en büyük fırsatçı ne yazık ki bugünkü iktidarın ta kendisidir. İktidar 2053 yılını değil, 2022 yılındaki ülkeyi düzeltmeye çabalamalıdır. Hedeflerden hep uzaklaşılıyor. Yahu mübarekler, bir de gelin de 2022'den bahsedin. Bunu bir türlü telaffuz edemiyorlar. Ülkemizi ne yazık ki adeta bir kobay gibi kullanıyorlar, yani bir nevi deneme tahtası olarak görüyorlar.

"Enflasyon azalmadı, alım gücü azaldı"

Bununla da sorunlar çözülmez. Güya 6 ay sonra 'Türkiye Ekonomi Modeli'nin meyvelerini alacakmışız, enflasyon azalacakmış... Üzerinden 4 ay geçti, azalan enflasyon olmadı fakat yurttaşın alım gücü bir hayli azaldı. Azalan enflasyon olmadı, halkın gözündeki umut ışığı azaldı. Bu da bizleri derinden üzüyor.”

Yorumlar (0)