Karamollaoğlu: Seçimi duyurun, adayımızı öğrenin

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında seçim tartışmalarına değindi. İktidarın seçimi kazanabileceği herhangi bir tarih veya denklemin bulunmadığını kaydeden Karamollaoğlu, "Seçimin en geç 2 ay sonra yapılacağını söyleyin, adayımızı öğrenin. Altılı masa olarak yol haritamızı oluşturduk, bu hafta yapılacak toplantıda somutlaştıracağız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 18.01.2023, 15:28 Hakan Öksüz
Karamollaoğlu: Seçimi duyurun, adayımızı öğrenin

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun gündeminde seçim tartışmaları vardı. Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, iktidarın son çabalarının da boşuna olduğunu söyledi.

"Seçimi kazanacakları bir denklem yok"

Seçime avantajlı girmek isteyen AK Parti iktidarının ince hesaplar peşine düştüğünü ifade eden Karamollaoğlu, "Aslında kendileri de anladı. Seçimi kazanacakları bir tarih ya da denklem yok. Seçim tarihi güncellemesinden bahsediyorlar. O zaman bugün seçim kararı alın. En geç 2 ay sonra seçim yapılsın. Böylece merak ettiğiniz adayımızı da öğrenirsiniz. Siz de rahatlarsınız, vatandaşlar da rahatlar." dedi.

Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi

MHP lideri Bahçeli'nin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sahiplenelim, tek yumruk olalım." şeklindeki açıklamasına da değinen Karamollaoğlu, "Bizden, muhalif liderlerden Cumhur İttifakı'na oy talep ediyorlar. Bugüne kadar siyasi anlayışımızla bağdaşmayan bir tavır içinde hiç olmadık. Ne kadar büyük bir yanılgı içinde olduklarının seçim akşamı farkına varacaklar. Altılı masadaki siyasi liderler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğimiz farz edelim. Yine de bu iktidarı kurtarmaz. Çünkü halk siyasi liderlere bakarak oyunu kullanmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Altılı masadaki liderler olarak yol haritamıza son şekli vereceğiz"

Hükümetin ekonomi politikalarını yerden yere vuran Saadet Partisi lideri, "Ülkemiz önemli bir yol ayrımında. Bu trenin gittiği yol, sağlıklı değil. Sağlık, ekonomi, adalet, tarım, sanayi ve diğer birçok alanda makas değiştirme vakti geldi. Bütün kadrolarımızla sokaklarda olacağız. Mart ayına kadar birçok ilde çalışmalarımız tamamlanacak. Altılı masadaki siyasi partiler olarak yol haritamıza son şekli vereceğiz. Bu hafta yapılacak toplantıda bunu somutlaştıracağız. Yeni bir döneme hazırız. Ortak akıl ve istişare öne çıkacak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (1)
Vatandaş soruyor 1 yıl önce
Adayını acikla kmollaogu