Karamollaoğlu'ndan 'üçüncü ittifak' açıklaması

Temel Karamollaoğlu, “Üçüncü bir ittifak olabilir.” sözlerine dair olarak yaptığı yeni açıklamada, "İttifak içerisinde ittifaklar olabilir. İYİ Parti ile Demokrat Parti ittifak içindeler. Aynı şeyin diğer partiler arasında da olabileceğini söyledim. Açık konuşayım, Cumhur İttifakı, bu hususların şimdiden görüşülmesini istiyor. Çünkü bir şeyleri karıştırma, 'Acaba fitne çıkarabilir miyiz...' derdinler. Her şeyin farkındayız, bu oyuna asla gelmeyeceğiz." dedi.

SİYASET 15.04.2022, 01:04 16.04.2022, 10:16
Karamollaoğlu'ndan 'üçüncü ittifak' açıklaması

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Yeni Seçim Kanunu ile birlikte koşullar değişti, üçüncü bir ittifak olabilir.” ifadelerine açıklık getirdi.

Karamollaoğlu, “6 muhalefet partisinin oluşturduğu masaya ilişkin farklı bir düşünceyi gündeme getirmedik. Açık konuşayım, Cumhur İttifakı, bu hususların şimdiden görüşülmesini istiyor. Çünkü bir şeyleri karıştırma, 'Acaba fitne çıkarabilir miyiz...' derdinler. Her şeyin farkındayız, bu oyuna asla gelmeyeceğiz." diye konuştu. 

"Belli ki anlaşılmamış..."

Karamollaoğlu’nun hususa ilişkin olarak gerçekleştirdiği açıklama ise şu şekilde:

"Katıldığım televizyon programında 'İttifaklar içerisinde ittifaklar olabilir.' düşüncesini gündeme getirmiştim. Belli ki yanlış anlaşılmış veyahut eksik kalmış. 6 muhalefet partisinin oluşturduğu masaya ilişkin farklı bir düşünceyi gündeme getirmedim. İYİ Parti ile Demokrat Parti ittifak içindeler. Aynısının diğer partiler arasında da olabileceğini söyledim. 

"Sanki seçime çok az bir süre kalmış gibi..."

Seçime ilişkin bu tip hususların seçim yaklaşmadan görüşülmemesi gerektiğini düşünüyorum. An itibarıyla seçim sürecine girmedik. Fakat sanki seçime çok az bir süre kalmış gibi siyasi partilerden görüş almaya çalışıyorlar. Bunun da yanlış olduğu düşüncesindeyim. 

"Cumhur İttifakı fitne peşinde"

Birkaç ay sonra bu hususları çok daha rahat bir şekilde konuşabiliriz. Açık konuşayım, Cumhur İttifakı, bu hususların şimdiden görüşülmesini istiyor. Çünkü bir şeyleri karıştırma, 'Acaba fitne çıkarabilir miyiz...' derdinler. Her şeyin farkındayız, bu oyuna asla gelmeyeceğiz."

Ne olmuştu?

Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında Seçim Kanunu ile ilgili olarak, “Eski seçim sisteminde, ittifak halindeki partiler ilk önce tek oymuş gibi ittifaklara bölünüyor, ardından vekiller çıkıyor ve vekiller kendi aralarında paylaşılıyordu. Şimdi o durum ortadan kalktı. Yeni yollar arayışına girmek gerekir. Bunu ilk kez dile getiriyorum. Yeni Seçim Kanunu ile birlikte koşullar değişti, üçüncü bir ittifak olabilir." sözlerini sarf etmişti. 
 

Yorumlar (0)