Karamollaoğlu'ndan memura verilen zamma büyük tepki

Temel Karamollaoğlu, açıklanan memur zammı oranlarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Her daim olduğu gibi 'Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz.' diye süreci başlatan hükümet, memuru yine geçim derdiyle baş başa bıraktı." dedi.

SİYASET 24.08.2021, 20:49 26.08.2021, 11:39
Karamollaoğlu'ndan memura verilen zamma büyük tepki

Memur sendikaları ile hükümet arasında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde varılan anlaşmaya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022 yılının ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 7, 2023 yılının ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, görüşmelerin düş kırıklığıyla neticelendiğini belirterek, "Her daim olduğu gibi 'Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz.' diye süreci başlatan hükümet, memuru yine geçim derdiyle baş başa bıraktı." ifadelerini kullandı.

"Memuru enflasyon girdabına attılar"

Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İki yılın sonunda dahi şimdiki yoksulluk rakamlarının altında kalacak maaşlarla memuru her geçen gün daha da yıkıcı hale gelen enflasyon girdabının içine atan yetkililer, devletin asli unsuru olan memurların beklentilerini ne yazık ki karşılayacak bir ücret artışı yapmamıştır. Memur maaşlarında iki yılda toplam yüzde 26 oranında bir artış sağlanmıştır. Bu zamlar memurun bir evvelki toplu sözleşmeden beri artan giderlerinden hangisini karşılamayabilecek?

"Erbakan Hoca yüzde 132 zam yapmıştı"

Kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, sıvı yağ yüzde 94, makarna ve süt yüzde 37, deterjan yüzde 28 artmışken prompter üzerinden okuduğu cümleler işlerin yolunda gittiğini söylese de çarşı ve pazardaki rakamlar herkesin gözleri önündedir.

Enflasyondaki engellenemeyen artış herkesin malumu iken memura ikinci yılda bu zammı reva gören hükümetin Çalışma Bakanı, bu oranın ülkemiz tarihindeki en yüksek oransal artış olduğunu dile getirdi.

Sayın Bakan, partisinin kaşıkla zam verme alışkanlığından dolayı bu zammı Türkiye tarihinde daha evvel verilmemiş büyük bir oran olarak görüyor olabilir. Ancak milletimiz ve memurlarımız geçmişi çok açık ve net bir şekilde hatırlıyor.

Erbakan Hoca 'Nereden bulacaksın?' diye soranlara inat, memurlara toplamda yüzde 132 zam yapmıştı. 

Bilmelisiniz ki bu gerçek sizin meydana getirmek istediğiniz algılardan daha açık bir şekilde milletimizin hafızasında tazeliğini korumaktadır."

Yorumlar (0)