Karamollaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek

Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, nefsini terbiye etmiş biri olmalı." şeklindeki açıklamasına destek verdi. Karamollaoğlu, "Bu tanımlamayı kim reddedebilir? İktidarda yer alan arkadaşlarımızın bu ifadeye 'amin' demeleri gerekir." dedi.

SİYASET 21.07.2021, 19:33 22.07.2021, 17:08
Karamollaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Adaylık kriterlerini sıraladı

Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı kriterlerini 'şeffaflık, adalet, güzel ahlak ve denetlenebilirlik' şeklinde sıraladı. "Parti liderleri olarak karşılıklı kavgalara girişmeden, birbirimize hakaret etmeden konuşabilmemiz bir numaralı mesele. Siz karşınızdaki insanı aşağılar ve kutuplaştırırsanız, Türkiye'deki barış ortamına ilk olarak siz zarar veriyorsunuz demektir." diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Hiç kimse adaletin önünde değildir. Adaleti yalnızca bağımsız hakimler sağlar ve usulüne göre hazırlanan hükümlerle, kanunlarla sağlanır. Tüm yetkileri bir kişiye verirseniz orada huzur da adalet de kalmaz. İkinci husus inanç ve fikir hürriyetidir. Bunlar bir ülkede sağlanamıyorsa o ülkede baskı söz konusudur. İnanç özgürlüğü, özgürlüklerin temelidir. Ardından da bunları koruyabilmek için adalet gerekir."

"Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Millet İttifakı'nın adayı yetkiyi alınca yozlaşmayacak, nefsine hakim bir aday olmalı." sözlerinin hatırlatılması karşısında Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu benim sıraladığım maddelerin özetini yapmış. 'Her şeyi ben bilirim' demeyecek, nefsine hakim olarak. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu tanımlamayı reddetmek mümkün değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum. Bir parti liderinin bunu söyleyebilmesi büyük bir erdemdir."

"Bugüne kadarki yaşamına bakacağız"

Elbette cumhurbaşkanı adayının bugüne kadarki yaşamına bakacağız. Hayatı boyunca nasıl davrandığına bakacağız. Siyaset içinden ya da dışından olması önemli değil. Dolandırıcılık yapmış mı? Sözüne sadık mı? Topluma ihanet etmiş mi? İktidarda yer alan arkadaşlarımızın Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesine 'amin' demesi gerekiyor. Tüm önyargılarımızı bir kenara bırakarak 'Türkiye'yi kim, nasıl yönetmeli?' dediğimizde belirleyeceğimiz kriterler bunlar olmalı."

Yorumlar (0)