Karamollaoğlu'ndan istifa çağrısı

Karamollaoğlu, suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in iddialarının akabinde Bakan Soylu'ya ivedi olarak istifa etmesi çağrısında bulundu.

SİYASET 24.05.2021, 18:24 25.05.2021, 17:25
Karamollaoğlu'ndan istifa çağrısı

Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in sosyal medya üzerinden paylaştığı videolar ile ortaya attığı iddialar, Saadet Partisi'nde de büyük bir tepkiye sebep oldu.

"Millet adalete olan inancını yitiriyor"

Peker'in iddialarına dair yazılı bir açıklamada bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kamuoyuna yansıyan çok sayıda iddia hakkında yetkililerin, toplumun beklediği yanıt ve adımları halen atmadığına vurgu yaparak, "Milletin adalete olan inancını pekiştirecek adımlar ivedilikle atılmalı." sözlerini sarf etti. 

Konuya ilişkin olarak atılması gereken adımları 6 madde halinde özetleyen Saadet Partisi lideri, İçişleri Bakan Süleyman Soylu başta olmak kaydıyla bahse konu olan tüm isimlerin istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

6 madde sundu

Karamollaoğlu, atılması gereken adımları, şu şekilde sıraladı:

  1. İddialar çerçevesinde başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, bahse konu tüm isimler istifa etmeli ve yargı süreci derhal başlatılmalıdır.
  2. İstifa etmemeleri durumunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu şahıslar ivedilikle görevlerinden alınmalıdır.
  3. Soruşturmaları yürütecek olan hakim ve savcılara mesleki güvencelerinin yanında, görev konuları ve görev yeri için de ayrıca güvence garantisi verilmelidir.
  4. Devlet Denetleme Kurulu derhal görevlendirilerek; inceleme, araştırma ve soruşturma süreçleri hemen başlatılmalıdır.
  5. Ayrıca TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) de bir araştırma komisyonu oluşturulmalıdır.
  6. Medya organlarında, tüm bu iddialara ilişkin olarak açılacak soruşturma ve tahkikatın şeffaf bir şekilde yer bulabilmesini sağlayacak güvencenin açık bir biçimde verilmesi gerekmektedir.

Bu sürecin güvenilirliğini tesis edebilmek amacıyla bu sayılan maddelerin eksiksiz ve bir an önce yerine getirilmesi şarttır.

Aksi durumda; mevzubahis olan hiç kimse, hem tarih huzurunda hem de kamuoyu vicdanında kirli bir dönemin aktörleri olarak hatırlanmaktan kendilerini kurtaramayacaktır.



Yorumlar (0)