Karamollaoğlu'ndan 'Furkan Vakfı' açıklaması

Temel Karamollaoğlu, Furkan Vakfı mensuplarına yönelik polis müdahalesine sert tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Furkan Vakfı üyelerine yapılanları anlamakta güçlük çekiyorum. Yürüyüş, basın açıklaması, protesto gibi en temel haklarını kullananlara karşı şiddet uygulanması asla kabul edilemez. Haddi aşan polisler hakkında ivedilikle işlem yapılmalıdır." dedi.

SİYASET 23.03.2022, 21:13
Karamollaoğlu'ndan 'Furkan Vakfı' açıklaması

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmeler yaptı. 

Karamollaoğlu, Adana'da Furkan Vakfı mensuplarının yaptığı eylemde polislerin müdahalesinin asla kabul edilemez olduğunu, şiddet uygulayan emniyet mensuplarının derhal cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.
 

"Zam yapılmayan bir ürün yok"

Ülkemizin öncelikli gündeminin ekonomi olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, "Akaryakıt fiyatları herkesin canını yakıyor. Yolcu otobüsü biletlerine sürekli zam yapılıyor. Kırmızı et fiyatlarına da büyük bir zam yapıldı. Önlem alınmazsa ilerleyen günlerde hayvancılığın da tükeneceği görülüyor. Diğer yandan, Et ve Süt Kurumu'nun açıklaması da adeta evlere şenlik. Neden zam yapmışlar? Çünkü et fiyatları çok düşükmüş, vatandaş kuyruğa girmiş, o kuyruğu önlemek içinmiş... Allah herkese akıl fikir versin. Yalnızca et değil ki zam yapılmayan herhangi bir şey kalmadı." diye konuştu.

"Anlamakta güçlük çekiyorum"

Adana'daki olaylara değinen Karamollaoğlu, "İnsan olan yalnızca kendisine veyahut yakınlarına yapılan zulme karşı 'adalet' diye haykırmaz, insan olan tüm haksızlıklara karşı 'adalet' der. Furkan Vakfı üyelerine yapılanları anlamakta güçlük çekiyorum. Yürüyüş, basın açıklaması, protesto gibi en temel haklarını kullananlara karşı şiddet uygulanması asla kabul edilemez. Haddi aşan polisler hakkında ivedilikle işlem yapılmalıdır. Yere uzanmış, kendisini korumaya çabalayan bir kişiye, hele hele bir kadına yapılanlar yalnızca o kişiye değil, Türkiye'de vicdan ve adalet kavramlarında acı bir iz bırakmıştır." sözlerini sarf etti. 

"İsrail'e karşı ne zaman tavır koyacağız?"

Ülkemizin konumu sebebiyle herhangi bir ülke olmadığını, dünyadaki en stratejik noktada olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, ülkemizin dış siyaseti ihmal etme gibi bir lüksünün hiçbir daim olmadığını, bundan sonraki süreçte de olmayacağını kaydetti. 

Karamollaoğlu, "İslam ülkeleri ve geri bırakılmış ülkeler darmadağınık halde. Yan yana olmalıyız ve birbirimizin dertleriyle dertlenmeliyiz. Katliam yapmayı bir politika olarak gören İsrail'e ne zaman ve nasıl bir tavır koyacağız? Suriye'de barışın tesisi için ne zaman bir adım atacağız? Gelin ve üstümüzdeki bu ölü toprağını her beraber atalım. Mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkalım. Problemlerimizi birlikte çözmek için çaba sarf edelim. Aksi halde elimizdekileri yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalırız." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)