Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'evlilik' yanıtı

Karamollaoğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "30 yaşından evvel kimse evlenmiyor." sözlerine de yanıt veren Saadet Partisi lideri, "Eğer gençler iş bulamıyorsa, kendilerinin aldıkları kredileri ödeyecek durumda dahi değillerse, ailelerine muhtaçlarsa nasıl evlenecekler?" dedi.

SİYASET 24.06.2021, 22:15 26.06.2021, 10:15
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'evlilik' yanıtı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi. HDP'nin kapatılması davası hususunda da konuşan Karamollaoğlu, "Ümit ediyorum ki Anayasa Mahkemesi bu hususta adil davranır, tarafsız davranır." dedi.

Karamollaoğlu, ülkemizin Afganistan'a asker göndermesi hususunda ise "Biz, Afganistan'ın iç çatışmasında taraf olursak o zaman istesek de istemesek de çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalırız." sözlerini sarf etti.

Erdoğan'a 'evlilik' yanıtı

Saadet Partisi lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "30 yaşından evvel kimse evlenmiyor." sözlerine de cevap verdi. Karamollaoğlu, "Eğer gençler iş bulamıyorsa, kendilerinin aldıkları kredileri ödeyecek durumda dahi değillerse, ailelerine muhtaçlarsa nasıl evlenecekler?" cevabını verdi.

Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir ifadede bulundu, 'Yeni bir moda başladı, 30 yaşından evvel kimse evlenmiyor.' dedi. Gençler evlenmiyor mu, evlenemiyor mu? 30 yaşına dek bir gencin iş bulma olasılığı hangi seviyede? Eğer gençler iş bulamıyorsa, kendilerinin aldıkları kredileri ödeyecek durumda dahi değillerse, ailelerine muhtaçlarsa nasıl evlenecekler? Evlilik öyle kolay bir şey değil ki. Sırf mobilya masrafları bile 150 bin Türk lirasını buluyor. Böyle bir olanak yok. Ailelerinin de böyle bir imkanı söz konusu değil, devlet de zaten böyle bir imkanı evlenecek gençlere tanımıyor. Tüm bunlar da çiftlerin borçla hayata başlayacakları anlamına geliyor. Bu bir modaymış gibi tarif etmek doğru bir yaklaşım değil. Hususu ya bilmemek ya da bilmiyormuş gibi gözükmek anlamına gelir bu. Onun için gençlerimiz bugünkü sorunlarını çözemedikleri için evlenemiyorlar. Ailelerinin desteğine muhtaç olan ve an itibarıyla 30 yaş altında olan gençlerin yüzde 25'ten fazlası işsiz. Bir işe gireceği takdirde de alacağı maaş ortada. Bunun nasıl karşılanacağını hiç düşünmeden biz bu gençlerimizin sanki bir modaymış gibi görmek doğru olmaz düşüncesindeyiz."

Yorumlar (0)