Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a "dost" seslenişi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk başta olmak üzere Millî Görüş camiasından önemli birkaç isimle yaptığı ve "ittifak" teması olarak yorumlanan görüşmeler sonrası oluşan atmosfer üsluplara da olumlu yansımaya başladı.

SİYASET 27.01.2021, 17:12 28.01.2021, 15:32
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a "dost" seslenişi!

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Eğer dostluğumuz varsa, bizim uyarılarımızı sizleri incitmek amacıyla söylediğimizi düşünmeyin. 'Dost acı söyler' prensibiyle söylüyoruz" diyerek, "adalet reformu" ile ilgili görüşlerinin dost önerisi olduğunu vurguladı.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "İktidardayken size dost görünenlerin dostluğuna itibar etmeyin. Emin olun, sizin hakiki dostlarınız acı söyleyenlerdir. Gerçek dost, gerçekleri söyleyendir." diye seslendi.

Adalet reformu yapılırken mevcut kanunlar üzerinde revizyon şeklinde bazı değişiklikler yapılmasının hiçbir anlam ifade etmeyeceğini kaydeden Temel Karamollaoğlu, adalet reformunun vicdanlarda yapılması gerektiğini, adalet anlayışıyla hazırlanmasının doğru olacağını kaydetti.

MEB'e teklif!

SP lideri Temel Karamollaoğlu'nun Covid-19 şartları altında yüz yüze eğitim ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığına getirdiği öneri de dosthane teklif şeklindeydi. Temel Karamollaoğlu, Millî Eğitim Bakanlığının 2. eğitim-öğretim döneminde Türkiye'nin tamamını kapsayacak bir karara varmak yerine, kararı yerel yönetimlere bırakmalarını teklif etti.

HDP'nin randevu talebi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi ile dirsek teması ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bunu onaylaması, karşı cephede de hareketliliğin yaşanmasına neden oldu.

HDP'nin randevu talebinin hatırlatıldığı Karamollaoğlu, böyle bir talebin kendilerine geldiğini ve "Buyursunlar, görüşelim" dediklerini belirterek, önümüzdeki hafta içerisinde bir görüşmenin olabileceğini ifade etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı'nın ziyareti

Erdoğan'ın hamleleri sonrası Saadet Partisi'nde yaşanan bir başka gelişme ise AB (Avrupa Birliği) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un ziyaretiydi.

Görüşmeyi saklı tutmayan Saadet Partisi, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'u makamında kabul ettiğini ve bir süre görüştüğünü duyurdu.

Yorumlar (0)