Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'ABD' tepkisi

Karamollaoğlu, Erdoğan'ı eleştirerek, "ABD'ye giderken büyük umutlarla gidildi. Muhakkak Biden ile görüşülür ve bir mutabakat sağlanır diye düşünüldü. Bunlar gerçekleşmeyince de ABD'ye ve Batılı devletlere karşı bir tepki oluştu. Kişisel ilişkiler ile diplomatik ilişkiler birbiriyle karıştırılmamalıdır." dedi.

SİYASET 29.09.2021, 19:15
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'ABD' tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın, kendisini TEKNOFEST'e davetinden dolayı memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Bayraktar'ın insansız hava araçlarıyla büyük bir başarılara imza attığının altını çizen Karamollaoğlu, TEKNOFEST'te gördüğü manzaranın kendisini mutlu ettiğini ifade etti. 

"Erdoğan'ın ABD ziyareti bekleneni veremedi"

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine dair, "ABD seyahati aslına bakarsanız bekleneni vermedi. ABD'ye giderken büyük umutlarla gidildi. Muhakkak Biden ile görüşülür ve bir mutabakat sağlanır diye düşünüldü. Bunlar gerçekleşmeyince de ABD'ye ve Batılı devletlere karşı bir tepki oluştu. Kişisel ilişkiler ile diplomatik ilişkiler birbiriyle karıştırılmamalıdır." şeklinde konuştu.

Şahsiyetli bir dış politikayı ilke edindiklerini belirten Karamollaoğlu, "Şahsiyetli dış politika, yalnızca Türkiye'nin, milletimizin, komşularımızın değil, tüm dünyanın barış ve huzur içinde olması için bir politika izlemektir. Kendi çıkarlarımızdan hiçbir daim taviz vermeyiz, özgün politikamızı her daim uygularız fakat bölgemizin ve dünyanın barışını da göz önünde tutarız." değerlendirmesinde bulundu.

"50 farklı yerden maaş alanlar var"

Türk-İş'in eylül ayı raporu doğrultusunda, açlık sınırının 3 bin 49, yoksulluk sınırının ise 9 bin 931 TL olarak belirlendiğini söyleyen Karamollaoğlu, asgari ücretin ise 2 bin 825 TL olduğunun altını çizdi. Karamollaoğlu, "İktidar, ilk olarak buna bakacak. Buna bakarken bir de dönüp kendisine bakacak. Bir eli yağda bir eli balda. 50 farklı yerden ücret alan idareciler var." sözlerini sarf etti. 

Akşener'in açıklamaları soruldu

Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği "Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım." sözlerine dair sorulan soru üzerine, "Sayın Akşener, burada tabii ki kendi tabanına bir mesaj verecek. Aynı zamanda demokratik sisteme geçiş yapılacak. Böyle olursa 'Başbakanlığa aday olacağım.' diyor. Daha da çok bir şey söylemenin lüzumu olmadığı kanaatindeyim." yorumunda bulundu.









Yorumlar (0)