Karamollaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'BOP' eleştirisi

Karamollaoğlu, Biden’ın 1915 olaylarını 'soykırım' ve 'büyük felaket' olarak adlandırmasına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) tepkisinde bulunarak, "ABD'nin işgaline destek sunmuştur." dedi.

SİYASET 30.04.2021, 00:38 30.04.2021, 18:41
Karamollaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'BOP' eleştirisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, "Ülkemiz 20 yıldır bölgemizde bulunan diğer ülkelerle ilişkilerini dostluk içinde geliştireceğine, ABD'nin işgaline destek vermiştir. En büyük hatayı, Irak'ın işgaline destek vererek yapmıştır. Dış siyasette de çok zor bir dönemden geçiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi lideri, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 yılındaki olayları 'soykırım' ve 'büyük felaket' olarak nitelemesine sert bir dille tepki göstererek, “ABD şimdiye kadar bu tavrını hep ülkemizi etki altında bırakabilmek için sürdürmüştür. ABD, Türkiye'nin dostu olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.” şeklinde konuştu.

Temel Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Sonunda bakla ağızdan çıktı"

"Her sene 24 Nisan'da 'ABD Başkanı ne diyecek?' diye bekledik. Sonunda baklayı ağızdan çıkardılar. Aslında herkes biliyor soykırım olmadığını. Ortada bir tehcir söz konusudur. Soykırım yapıldığını iddia eden devletlere karşı da ciddi bir dış siyaset geliştirmemiz lazım. ABD şimdiye kadar bu tavrını hep ülkemizi etki altında bırakabilmek için sürdürmüştür. ABD, Türkiye'nin dostu olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

"Erdoğan, BOP'a destek vermiştir"

"Dış siyasette oldukça önemli olaylar yaşanıyor. Özellikle Biden göreve geldiğinden beri tamamen farklı bir yere gitti. Sayın Erdoğan, BOP'un eş başkanı olduğu kabul etmişti. Bu proje, İsrail'in projesidir. Suriye'yi ele geçirme, Türkiye'yi bölme projesidir. Böylelikle Ortadoğu tekrar şekillenecektir."

Yorumlar (0)