Karamollaoğlu'ndan 'Cumhur İttifakı' açıklaması

Temel Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı’na katılacaklarına ilişkin ortaya atılan iddialara cevap verdi.

SİYASET 31.10.2021, 18:39
Karamollaoğlu'ndan 'Cumhur İttifakı' açıklaması

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, partisinin il kongresine iştirak etmek üzere Eskişehir’e trenle geldi. Karamollaoğlu, istasyonda partililerce karşılandı.

"İttifaklar seçim kararından sonra kurulur"

Cumhur İttifakı’na katılacaklarına ilişkin öne sürülen iddialara cevap veren Saadet Partisi lideri, “Bu iddialara karşı diyecek bir şeyimiz yok. Biz yanıtımızı geçmişte de vermiştik. Biz, bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. İngilizlerde bir tabir vardır, Türkçesi ise ‘Bir şeyi arzu ederek düşünmek.’ Birileri de bu şekilde düşünerek yakıştırmalarda bulunabiliyorlar. Biz tüm ittifakların seçim kararı alınmasının ardından kurulabileceğine, kurulmasının da zaten doğru bir karar olduğuna inanıyoruz. Öyle bir düşünce oluşturuyorsa yanlış bir kanaat olduğunu söylemek isterim.” şeklinde konuştu.

"Hayır da evet de demeyiz"

Cumhur İttifakı teklifine cevaplarının ne yönde olacağına dair bir soru üzerine Saadet Parti lideri, şu ifadeleri kullandı:

“Bu noktada yeniden söylüyorum. Zaten tüm bu zorlamalar sebebiyle bu sonucu herkes çıkarmaya gidiyor. Seçim kararı verildikten sonra biz de kendi kararımızı açıklarız. O zaman ittifakımızı belirtiriz. Ne hayır ne de evet demeyiz. Biz ilkeli bir siyaset yapmayı şiar etmiş bir partiyiz. Tabii ki bizim de kendi prensiplerimiz mevcut. Halihazırdaki durumuyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni yanlış buluyoruz. Bu sistemin değişmesi gerektiği kanaatindeyiz. Ülkemizde bugünkü koşullarda bu sistemin muhakkak değiştirilmesine gereksinim duyulduğu düşüncesini de taşıyoruz."







Yorumlar (0)