Karamollaoğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, kendisinin deyimiyle 'bugüne değin görülmemiş bir zam yaptı'. Merhum Erbakan, 1996'da yüzde 50 zammı herkese vermişti. Onun ardından da 6 ay içerisinde yüzde 25 ve yüzde 20 zamlar uygulayarak toplamda yüzde 130 zam getirmişti." dedi.

SİYASET 20.12.2021, 00:47 21.12.2021, 09:14
Karamollaoğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Saadet Partisi'nin Bursa İl Başkanlığı 8'inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmada, siyaseti bütün insanlığın saadetini göz önünde bulundurarak yapmayı doğru bulan bir parti olduklarını kaydetti.

"Milli gelir adil bir şekilde dağıtılmalıdır"

Türkiye'nin maddi sorunlarının çözüme kavuşturulmasının önemine değinen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Kalkınma dediğimizde, iki ayrı temel hedefimiz var. Biz üretimi, gelişmenin, sanayinin, kalkınmanın en önde gelen adımı olarak tanımlıyoruz. Teknolojide de sanayide de tarımda da biz Türkiye'yi üreterek zenginleştireceğiz, kalkındıracağız fakat bu yalnız başına çok da büyük bir anlam ifade etmez. Biz bu üretimden elde edilen geliri toplumda adil bir şekilde dağıtılmasını da çok önemli bir görev olarak görüyoruz ve hedef olarak belirliyoruz. Türkiye'de yaşayan her bir bireyin muhakkak geçinmelerini rahat bir sağlayacak gelire sahip olması gerekir. Milli gelirin adil bir şekilde dağıtımı sağlanmazsa o ülkede huzur ortamı olmaz."

"Erbakan Hoca yüzde 130 zam yapmıştı"

Asgari ücret zammına ilişkin konuşan Saadet Partisi lideri, şu sözleri sarf etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, kendisinin deyimiyle 'bugüne değin görülmemiş bir zam yaptı'. Merhum Erbakan, 1996'da yüzde 50 zammı herkese vermişti. Onun ardından da 6 ay içerisinde yüzde 25 ve yüzde 20 zamlar uygulayarak toplamda yüzde 130 zam getirmişti. Yalnızca bir kesim için değil, tüm vatandaşlara zam yaptı. Enflasyon olan bir ortamda zammın hangi oranda olduğunu ifade etmenizin çok da bir önemi yok. Eğer ki enflasyon yüzde 100 ise ve siz yüzde 80 zam yapıyorsanız hiçbir değeri yok. Çünkü ülkenin yüzde 20 fakirleşmesine olanak sağlıyorsunuz demektir."





Yorumlar (0)