Karamollaoğlu: Madımak'a katliam diyemem!

"Madımak olayı sizi utandırmıyor mu?" sorusuna yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ne sorumlusu ne de engelleme görevi olduğunu belirterek, "Neden utanayım?" diye sordu.

SİYASET 03.07.2020, 13:59 03.07.2020, 14:02
Karamollaoğlu: Madımak'a katliam diyemem!

Haber Global'de yayınlanan "40" programının konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Madımak olaylarıyla ilgili konuştu.

"Neden utanayım?"

Programın 27. sorusu olarak yöneltilen "Madımak olayı sizi utandırmıyor mu?" sorusuna Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ben bu soruyu bir itham olarak görürüm, neden beni utandırsın ki? Ben bu hadisenin ne sorumlusuyum ne de bu hadiselerin önüne geçmekle mükellef bir makamda bulunuyorum" diye yanıtladı.

Olayın engellenmesi hususunda asıl sorumluların dönemin valisi ve emniyet müdürü olduğunu savunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ben belediye başkanıyım." hatırlatmasında bulunarak, hiç kimsenin bu soruyu dönemin valisine ve emniyet müdürüne sormadığını, meydana gelen hadiseleri önlemenin vali ve emniyet müdürünün görevi olduğunu belirterek, hiç alakası olmayan bir insanın neden bundan utanç duyacağını sordu.

"Madımak olaylarına katliam diyemem"

Madımak olaylarına "katliam" diyemeyeceğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Madımak olaylarına çok üzüldüğünü, neden önlenemediği konusunda hayıflandığını ancak "katliam" diye kasıtlı yapılan cinayetlere denildiğini, Madımak Oteli önüne gelenlerin can almak için gelme niyeti taşımadığı kanaatine sahip olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)