Karamollaoğlu: Kürt sorununda çözüm...

Karamollaoğlu, 'Kürt sorununa çözüm' tartışması ile ilgili olarak, "TBMM'nin ve meşru siyasetin haricinde bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır." dedi.

SİYASET 22.09.2021, 19:15 22.09.2021, 20:31
Karamollaoğlu: Kürt sorununda çözüm...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Kürt sorununa çözüm' tartışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Karamollaoğlu, "Meclis'in ve meşru siyasetin haricinde bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır." ifadelerini kullandı. 

"Hassas davranılmalıdır"

Karamollaoğlu, şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin diğer tüm sorunlarında olduğu gibi bugün en ciddi siyasi sorunumuz olan Kürt sorununda da çözümün adresi açıktır. TBMM'nin ve meşru siyasetin haricinde bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır ve bu hususta tüm siyasi partiler çok daha hassas davranmalıdır."

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa gereksinimiz var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz." diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının akabinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, "HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine iştirak ediyor muyuz? Bu 'meşru mu, gayrimeşru mu' tartışmasına en iyi yanıttır. AK Parti ile HDP arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık kölesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecekleri yeri göstermektir.” ifadelerini kullanmıştı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirmişti. Bahçeli, "HDP’yi meşru organ olarak görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir." şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)