Karamollaoğlu: AK Parti'de de gidişattan rahatsız olanların sayısı artıyor

Saadet lideri Karamollaoğlu, haftalık düzenlediği basın toplantısında, "AK Parti'nin içinde de mevcut gidişatın sürmeyeceğini görenlerin sayısı artışta ve bunları dile getirdikleri zamanda da kendi içlerinde tepkiyle karşılaşıyorlar." şeklinde konuştu.

SİYASET 25.11.2020, 15:53 25.11.2020, 16:06
Karamollaoğlu: AK Parti'de de gidişattan rahatsız olanların sayısı artıyor

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık düzenlediği basın toplantısında gündeme dair konularda değerlendirmeler yaptı. Karamollaoğlu, "Düşünce ve fikir özgürlüğünü sağlamazsanız adaleti de sağlayamazsınız. AK Parti'nin içerisinde bu gidişatın böyle sürmeyeceğini görenlerin sayısı sürekli artıyor ve bunu söylediklerinde de kendi içlerinden tepki ile karşılaşıyorlar." dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Eğitimde uzmanlarla güçlü bir reform lazım"

Karamollaoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle konuşmasının başlangıcında geçmiş öğretmenler gününü kutladı. AK Parti'nin en başarısız olduğu alanın eğitim olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, iktidarın uzmanlarla güçlü bir eğitim konsepti ortaya koyması gerektiğini söyleyerek, "Evinde tableti olmayan öğrenci, görmesi gereken eğitimleri nasıl takip edecek bunun düşünülmesi lazım. En ciddi problemlerden bir tanesi gençler sınavlardan iyi puanlar elde ediyor ama mülakatta eleniyor, çünkü onun yerine başkalarına kontenjan ayrılıyor." diyerek eleştirilerde bulundu.

"Ekonomi politikalarını değiştirmezseniz ekonomiyi düzeltemezsiniz"

Karamollaoğlu Berat Albayrak sonrası döviz kurunun bir süre sonra yeniden artışa geçtiğini ifade ederek, "Uyarmış olduğumuz hiçbir şeye itibar etmiyorlar. Bizi dinlemek istemiyor olabilirsiniz fakat bunlar gerçekler, gerçeklere kulak verin. 

Albayrak'ın istifası ve faizlerin arttırılması söz konusu olduğunda ekonomi üzerinden olumlu bir hava estiriliyor fakat döviz yeniden artışa geçti. Ekonomi politikalarını değiştirmezseniz, adamları değiştirip ekonomiyi düzeltemezsiniz." şeklinde konuştu.

"AK Parti'nin içinde de bu gidişatın sürmeyeceğini görenlerin sayısı artıyor"

Temel Karamollaoğlu, insanları, dinleri, ideolojileri veya yaşam tarzlarına göre ayırmadan bir arada yaşayabilecekleri huzur ortamının tesis edilmesinin önemine dikkat çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ana muhalefet veyahut diğer muhalefet partileriyle oturması kimseye zarar vermez aksine fayda verir. 

AK Parti'nin içinde de bu gidişatın sürmeyeceğini görenlerin sayısı artışta ve bunları dile getirdikleri zamanda da kendi içlerinde tepkiyle karşılaşıyorlar." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)