Karakaya: Atatürk sağ olsaydı MHP'de olurdu

Mevlüt Karakaya, “Mustafa Kemal Atatürk şu anda hayatta olsaydı ve bir siyasi partide bulunmak isteseydi, bu parti MHP olurdu.” dedi.

SİYASET 13.03.2022, 22:44
Karakaya: Atatürk sağ olsaydı MHP'de olurdu

MHP Çankaya İlçesi Aydınlatma ve Anlatma Toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Çankaya İlçe Başkanı Serkan Damar, THE (Türk Hukuk Enstitüsü) Başkanı Cemil Yavuz Aksu ve çok sayıda parti mensubu iştirak etti.

“CHP Atatürk'ün ismini istismar ediyor"

Karakaya, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kullandığını ve bu ismi istismar ettiğini savunarak, “CHP'yi Atatürk kurdu. Kurulduğundaki ismi 'Halk Fırkası'ydı, sonrasında 'Cumhuriyet' eklendi. Biz bunları kabul ediyoruz fakat sahtekarlıklarına da karşıyız. CHP kurulduğunda ülkemizde tek parti vardı. Hatta bu partinin il başkanlıkları valiliklerle birleşti ve devlet organizasyonu haline geldi. CHP şu andaki siyasal sistem mantalitesiyle bir siyasi parti değildi. 1946 senesinde çok partili sisteme geçiş yapıldı. Söz konusu değişiklik yapıldığında Atatürk vefat etmişti. 'CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiydi.' denilerek istismar ediliyor.” sözlerini sarf etti.

"Atatürk de MHP'li olurdu"

Atatürk bugün hayatta olsaydı, MHP çatısı altında olacağını öne süren Karakaya, "Mustafa Kemal Atatürk şu anda hayatta olsaydı ve bir siyasi partide bulunmak isteseydi, bu parti MHP olurdu. Bundan en ufak bir şüphemiz bile yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)