Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası

Adil Karaismailoğlu, bir televizyon kanalında kendisinin kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle Ekrem İmamoğlu’na 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

SİYASET 11.04.2022, 19:41 12.04.2022, 09:42
Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bir televizyon kanalında kendisinin kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na 250 bin TL'lik tazminat davası açtı. 

İmamoğlu: Karaismailoğlu hakkında zimmet davası var

Karaismailoğlu’nun avukatları aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iletilen dava dilekçesinde, 10 Nisan'da davalı İmamoğlu’nun, davacı Karaismailoğlu’nun kişilik haklarını ağır bir şekilde kamuoyunun önünde küçük düşürme amacıyla ihlal ettiği belirtildi. Dilekçede, Başkan İmamoğlu’nun programda dile getirdiği sözleriyle Bakan Karaismailoğlu’nu aslı olmayan iddialar ile kamuoyuna karşı husumete maruz bıraktığı ve masumiyet karinesi yok sayılarak ağır iftira ve hakaret içeren ifadeler kullandığı kaydedildi. Başkan İmamoğlu’nun yalnızca iftira kastı amacıyla hareket ettiğinin ve Bakan Karaismailoğlu'nun kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal ettiğinin bildirildiği dilekçede, Başkan İmamoğlu’nun ayrıca "Karaismailoğlu hakkında zimmet davası var." şeklindeki açıklamasıyla kamuoyuna yanlış bilgi vermeye çalıştığı ve davacı hakkında negatif bir algı meydana gelmesini amaçladığı belirtildi. 

İmamoğlu: Sen daha bekçi kulübesi dikmemişsin, atanmış

Avukatlardan Ömer Faruk Karagüze, "Davalının iddiaları tamamen asılsızdır. Ulusal bir kanalda ve sosyal medyada yapılan tüm bu söylemlerle müvekkilim elem ve acı içerisinde bırakılmıştır. 'Sen daha bekçi kulübesi dikmemişsin, atanmış.' şeklindeki alaycı ifadelerin amacı müvekkilim tarafından yönetilen altyapı ve ulaşım projelerini gölgede bırakıp, manasız tartışmalar, asılsız iftiralarla müvekkilimi kamuoyu ile husumete maruz bırakmaktır." ifadelerini kullandı. 

Söz konusu dilekçede, Başkan İmamoğlu'nun Bakan Karaismailoğlu'na 250 bin TL tutarında manevi tazminat ödemesi istendi.

Yorumlar (0)