Kara harekatı ihtimaline HDP’den eleştiri: “Müttefikleri kim?”

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan bölgeleri terörden arındırmak ve sınır güvenliğini sağlamak için operasyonlarına devam eden TSK, karadan müdahale edebilmek adına talimat gelmesini bekliyor. Söz konusu kara harekatına dair söylemlerin dile getirilmesinin sonrasında HDP’den konu ile ilgili açıklama geldi.

SİYASET 29.11.2022, 16:06
Kara harekatı ihtimaline HDP’den eleştiri: “Müttefikleri kim?”

Türk askeri, Irak ve Suriye’nin kuzey bölgesinde güvenli alanı genişletmek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla operasyonlarına devam ediyor. Düzenlenen hava harekatı ile beraber şu ana kadar 480 terörist öldürüldü.

“Kara harekatını kiminle beraber düzenleyecekler”

Geçtiğimiz haftalar içerisinde kara harekatının her an gerçekleştirebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En kısa süreler içerisinde askerimizle ve tankımızla tamamının kökünü kazıyacağız” şeklinde konuşmuştu.

Bu açıklamaların ardından söz konusu harekat birçok kesimden farklı şekillerde değerlendirilmişti. Bu durum ile ilgili HDP kanadından da bir açıklama geldi. Muhtemel bir kara harekatından endişe duyduklarını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Eğer Türkiye tarafından bir kara harekatı gerçekleştirilirse bunu kiminle yapacaklar, yanında duracak ülkeler hangileri? ÖSO çeteleri. Kim bunlar? Suriye’de senelerdir insanlık suçu sergileyenlerle iş birliğinin Türkiye ve Suriye vatandaşlarına hangi faturaları çıkaracağını tahmin etmek bu derece zor mu?” dedi.

Yorumlar (0)