Kamu görevlisini hedef göstermişti: Demirtaş’a hapis cezası verildi

Selahattin Demirtaş'ın bir kamu görevlisini hedef göstermesi üzerine açılan davada karar verildi. Demirtaş’a “terörle mücadelede görev yapan kamu personellerini hedef olarak göstermek” gerekçesiyle 2,5 sene hapis cezası verildi.

SİYASET 14.10.2022, 13:52 15.10.2022, 16:38
Kamu görevlisini hedef göstermişti: Demirtaş’a hapis cezası verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman'ı hedef gösteren eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için karar verildi. Bu olayın ardından Demirtaş hakkında, “Terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Tehdit” suçlarından dolayı dava açıldı. Davada ise karar verildi.

Kamu çalışanını hedef gösterdi

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanması devam eden Demirtaş adına 28 Mayıs 2021 günü “Terörle mücadelede vazifesi bulunan kamu personellerini hedef göstermek” suçundan 2 sene 6 ay hapis cezası verilirken, “Suç örgütlerinin korkutucu gücünden yararlanılarak tehdit etmek” suçundan ise hüküm verilmesine yer bulunmadığına karar verildi. Tehdit suçuna dair yasada bulunan geçerli bir karar olmadığını ifade eden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi bu hükmü bozdu.

İki suçtan yargılandı

Ankara Bölge Adliye Mahkemesince bozulan hükmün sonrasında Demirtaş, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına geldi. Esasa yönelik mütalaa ile ilgili savunma yapan Demirtaş, tarafına gelen suçlamaları kabul etmedi.

Kararını duyuran mahkeme, Demirtaş hakkında “Terörle mücadelede vazife sağlayan kamu personellerini hedef olarak göstermek” suçundan 2 sene 6 ay hapis cezası, “Suç örgütlerinin korkutucu gücünden faydalanarak tehdit etmek” suçundan ise beraat etmesine karar verdi.

Yorumlar (0)