Kaftancıoğlu, “Diktatör” demişti… Ömer Çelik’ten sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ‘diktatör’ ifadesini kullanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na tepki göstererek, “Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapıyorlar. Milli iradeyi hedef alıyorlar” dedi. 

SİYASET 14.08.2022, 12:39 15.08.2022, 09:55
Kaftancıoğlu, “Diktatör” demişti… Ömer Çelik’ten sert tepki

Sosyal medya hesabı üzerinden Kaftancıoğlu’nun açıklamalarına ilişkin bir mesaj yayımlayan AK Parti Sözcüsü Çelik, kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kaftancıoğlu’nun açıklamalarını ‘siyasi ahlaksızlık’ olarak yorumlayan Çelik, “Örgütlü nefret siyasetinin İstanbul temsilcilerinden biri cumhurbaşkanımızı ‘diktatör’ diyerek hedef almış. Bu siyasi ahlaksızlığı yapanlar, cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapıyorlar. Milli iradeyi hedef alıyorlar. Demokrasi düşmanlığı tam olarak budur” ifadelerini kullandı. 

Kaftancıoğlu’na sert sözlerle yüklendi

Kaftancıoğlu’nun açıklamalarına yönelik eleştirilerine devam eden Çelik, “Bu zihniyet, geçmişte de ‘erken seçim ya da başka bir şekilde’ iktidarı devirmekten bahsediyordu. Demokrasi düşmanı bir müdahale söyleminde bulunuyorlardı. İktidar değişimi seçimle nasıl olur bunu herkes biliyor. Seçim dışı olarak adlandırdıkları şey ise bu kişilerin asıl niyetleridir” dedi. 

“Gerçek demokrasi imtihanında sürekli sınıfta kalıyorlar”

Söz konusu açıklamaların ‘demokrasi düşmanlığı’ olduğunu belirten Çelik, “Örgütlü nefret siyaseti, gerçek niyetini demokratik açıklamaların arkasına gizleyerek sinsi bir oyun oynuyor. Bu kişiler, gerçek demokrasi imtihanında sürekli sınıfta kalıyorlar. Vatandaşlarımızın oylarıyla göreve gelen seçilmiş cumhurbaşkanına ‘diktatör’ demek, demokratik siyaseti nefret siyasetinin örtüsü olarak kullananların dilidir. Cumhurbaşkanımıza Yassıada diliyle seslenmek, demokratik siyasetin namusuna kastetmek demektir. Yassıada anlayışı ile arasına duvar öremeyenler, demokrasiden, cumhuriyetten ve milli iradeden bahsedemez” ifadelerine yer verdi.

“Asıl diktatörlük, milli iradeye saygısızlıktır”

Açıklamalarının son bölümünde CHP yönetimine de bir çağrıda bulunan Çelik, şunları kaydetti:

“Yassıada anlayışına yaslanarak sözde demokrat görünmeye çabalayanların bu süreçlere ilkesel değil keyfi sözleri ortadadır. CHP idarecilerinin, vatandaşlarımızın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanımıza yönelik yapılan açıklama hususunda net bir tavır alması gerekmektedir. Asıl diktatörlük, milli iradeye saygısızlıktır. Partimizin kuruluş yıldönümünde bir kez daha duyuruyoruz ki, millet egemenliğini, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi, milli iradeye saygısızlık yapan dikta anlayışına karşı muhafaza etmeye devam edeceğiz."





Yorumlar (0)