Kabine toplanıyor! Masada bu 6 konu var...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Masada 6 önemli konu var.

SİYASET 24.08.2020, 09:41 24.08.2020, 16:38
Kabine toplanıyor! Masada bu 6 konu var...

Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplancak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin öncelikli başlığı Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi. Doğal gaz rezervinin çıkarılması, işlenmesi ve kullanıma sunulmasında izlenecek yol haritasının değerlendirileceği toplantıda konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bilgilendirme sunumu yapacak.

Giresun'daki sel felaketi

Toplantının ikinci gündem maddesi ise Giresun’da meydana gelen sel felaketi. Sel bölgesine giden ve durumu takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, durum hakkında ve yapılanlarla ilgili kabine üyelerini bilgilendirecek.

İstanbul sözleşmesi

Kabine toplantısında gündeme gelecek önemli konulardan bir diğeri ise toplumu ikiye bölen İstanbul Sözleşmesi. İstanbul Sözleşmesi konusunda farklı görüşlere sahip olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iki ayrı sunum yaparak atılması gereken adımlar tartışılacak.

Koronavirüs

Kabinenin önüne gelecek bir diğer konu ise koronavirüs salgını. Vaka sayılarının binin altına düşmemesi sebebiyle yeni önlemlerin alınıp alınmamasının değerlendirileceği toplantıda asker uğurlama, cenaze ve düğün gibi toplu etkinliklerde maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulması konusunda denetimlerin sıkılaştırılmasına yönelik değerlendirmeler yapılacak.

Libya ve Doğu Akdeniz

Kabine toplantısında Libya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de masaya yatırılacak. Geçtiğimiz hafta Libya'da temaslarda bulunan ve çalışmaları inceleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın brifing vermesi bekleniyor.

Ekonomi

Toplantıda ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da ekonomideki son gelişmeleri ve ilerleyen süreçte beklentileri kabineye aktaracak.

Yorumlar (0)