"İzmir depreminde CHP enkaz altında kaldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de yaptığı konuşmada, İzmir depremine ilişkin yapılan çalışmalarda son durumu paylaştı ve CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.

SİYASET 08.11.2020, 13:41 09.11.2020, 14:23
"İzmir depreminde CHP enkaz altında kaldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada İzmir depremine sonrası yapılan çalışmaları paylaşarak sürece ilişkin bilgiler verdi.
Erdoğan İzmir depremi sonrasında 1 yıl içerisinde depremzedelere konutlarının yapılıp teslim edilmesinin planlandığını kaydetti, öte yandan CHP'ye ise sert eleştirilerde bulundu.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır"

"İzmir'deki depremde yaralanan bin 35 vatandaşımızın 3'ü ağır olmak üzere 24'ünün hastanelerdeki tedavisi sürüyor. İhtiyaç durumuna göre arttırılmak üzere şimdilik bin 312 adetlik iki konteyner şehir kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Bu konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır olacak. Hasar tespit çalışmaları ise salı gününe dek bitecek."

"İzmir depreminde CHP enkaz altında kaldı"

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir, İzmir depremi. İzmir'deki ruhsatlandırmaları Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yapmadı mı? Nasıl oluyor da faturayı iktidara kesiyorsunuz. 

"Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır"

"Her yerde 'yatay mimari' diye bağıran bir Cumhurbaşkanı var fakat siz dikey mimari yapmayı tercih ettiniz. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır."

Yorumlar (0)