İYİ Parti’nin ardından Gelecek Partisi de başbakanlığa talip oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Selçuk Özdağ, altılı masanın 2023 seçimlerinden zaferle çıkması halinde başbakanlığın Gelecek Partisi’nde olacağını belirterek, “Bizim hakkımız” dedi. 

SİYASET 23.09.2022, 10:12 24.09.2022, 08:48
İYİ Parti’nin ardından Gelecek Partisi de başbakanlığa talip oldu

2023 seçimlerine yaklaşık 9 ay kalmışken, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı merakla bekleniyor. Uzun süredir en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kısa süre önce yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adayı olmayacağını ve başbakanlığı istediğini dile getirmişti. Bu söylemini defalarca kez tekrarlayan Akşener, parlamenter sistemin güçlenmesi için her türlü adımı atacaklarını vurgulamıştı.

“Başbakanlık bizim hakkımız”

Akşener’in bu sözleri sonrası Gelecek Partisi’nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, altılı masanın 2023 seçimlerinden zaferle çıkması halinde başbakanlığı Gelecek Partisi’nin hak ettiğini belirtti. Seçimlerin ardından en geç 3 yıl içerisinde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğini belirten Özdağ, “Parlamento çoğunluğunu sağlayalım, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz. Bu süreçte başbakanlık Gelecek Partisi’ne ait olacak. Sayın Akşener, önceden başbakanlığa aday olduğunu açıklamıştı. İlk o konuştu, şimdi de biz konuşuyoruz. Çünkü başbakanlık bizim hakkımız” ifadelerini kullandı. 

“O koltuğu biz milletin onayıyla almıştık”

Başbakanlık koltuğunun geçmiş senelerde ellerinden çalındığını söyleyen Özdağ, “Bir gece geldik ve gördük ki, koltuğumuz yok. O koltuğu biz milletin onayıyla almıştık. Vatandaşlarımız şimdi bize yeniden, ‘O koltuğu size tekrar vereceğiz’ diyor. Birileri o koltuğu çalsa da, milletimiz tekrar bize verecek. Başbakanlık öncelikle Gelecek Partisi’nin hakkıdır” şeklinde konuştu. 

“Milletimiz bize hakkımızı verir diye düşünüyoruz”

“Akşener, bu durum hakkında ne düşünür?” soruna da yanıt veren Özdağ, “Sayın Akşener, ‘Sandıktan ne çıkarsa kabul ederiz’ demeyecek mi? Biz sandığın takdirine inanıyoruz. Biz o dönemde başbakanlığı yüzde 49 ile almıştık. Bir gece ‘hülle’ yaptılar ve başbakanlık koltuğunu aldılar. Biz şimdi diyoruz ki, başbakanlık hakkı bizimdir. Milletimizin de bu konuda gereğini yapar ve bize hakkımızı geri verir diye düşünüyoruz. Şu an hepimiz dayanışma içerisindeyiz, ancak zamanı gelince de yarışırız” dedi.

“Adayımız, tüm Türkiye’nin oy vereceği güçlü bir isim olacak”

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin de açıklamalarda bulunan Özdağ, “Seçim kararı alındıktan sonra, muhtemelen 1 hafta içerisinde bizler de adayımızı açıklayacağız. Bu aday ulusalcıların, sosyalistlerin, milliyetçilerin, sağcıların, muhafazakârların, solcuların, kısaca tüm Türkiye’nin oy vereceği güçlü bir isim olacak” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)