İYİ Parti’nin adayı hakkında yeni iddia! Yalanlamadı

Gazeteci Hulki Cevizoğlu yaptığı son açıklamanın ardından gözleri 6’lı masaya döndürdü. Cevizoğlu, partisinin il başkanları toplantısında açıklamada bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için, "Eğer Mansur Yavaş altılı masa tarafından aday olarak çıkarılmazsa ben çıkarırım" dediğini ifade etti.

SİYASET 07.09.2022, 13:59 07.09.2022, 16:11
İYİ Parti’nin adayı hakkında yeni iddia! Yalanlamadı

Bir televizyon programına katılım sağlayan gazeteci Hulki Cevizoğlu, burada 6’lı masanın adayı ile ilgili açıklamalar yaptı. Cevizoğlu, İYİ Parti'nin il başkanları toplantısına Meral Akşener tarafından yapılan açıklamaya değindi ve gözleri o tarafa çeviren bir ifadede bulundu.

“Yalnız başıma çıkaracağım”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması yönünde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları olduğunu ifade eden Cevizoğlu, "Tarafıma gelen ifadelerin büyük bir miktarda doğru olduğunu düşünüyorum. Eğer hatalı bir söylem bulunuyorsa İYİ Parti kanadı buna itirazda bulunsun. Meral Akşener’in söylemi şu şekilde, 'Eğer 6'lı masa aday olarak Mansur Yavaş'ı çıkarmazsa ben yalnız başıma çıkaracağım.’" ifadelerini kullandı.

Yalanlama gelmedi

İYİ Parti kanadından aldığı bilgileri dile getirmeyi Cevizoğlu, Meral Akşener ile Mansur Yavaş arasında adaylık hususunda görüşüldüğünü ifade etti. Cevizoğlu'nun, Meral Akşener ve Mansur Yavaş arasında adaylık durumu ile ilgili ifadelerine karşı şu zamana kadar İYİ Parti'den herhangi bir yalanlama yapılmadı.

“Yanlış ifade varsa itiraz edebilirler”

Bunun yanı sıra Cevizoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda Mansur Yavaş’ın “Ortak bir konsensüs oluşturulursa aday çıkarım.” dediğini öne sürdü.

Konu ile ilgili Hulki Cevizoğlu'nun ifadeleri ise şu şekilde: "Tarafıma gelen ifadelerin büyük bir oranda doğru olduğunu düşünüyorum. Konuyu teyit etmek adına uğraştım ve ettim, bu yüzden şu anda da dile getiriyorum. Yanlış bir cümle bulunuyorsa İYİ Partililer çıkıp itirazda bulunabilir. Meral Akşener toplantıda demiş ki ‘eğer altılı masa Mansur Yavaş’ı aday çıkarmazsa ben yalnız başıma aday çıkaracağım’." ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)