İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’ndan sert çıkış: Bize pusu kuruldu

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’ndan beklenen açıklama geldi. TBMM’de açıklamada bulunan Ağıralioğlu, "Kemal Bey'in cumhurbaşkanlığı adaylığının bizlere dayatılmasına itiraz ediyorum. Oluşturduğumuz masada bizlere pusu kuruldu" dedi.

SİYASET 22.03.2023, 17:20
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’ndan sert çıkış: Bize pusu kuruldu

TBMM’de açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının dayatılmasından HDP ile yapılan görüşmelere kadar birden fazla konuta değindi. İşte Ağıralioğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

“Masada bir dayatmaya maruz bırakıldı”

Altılı Masa’da dayatmaya maruz kaldıklarını ifade eden Ağıralioğlu, "Akşener masada bir dayatmaya maruz bırakıldı. Bizlere karşı pusu kurulmasından fazlasıyla rahatlık duyuyoruz. Sırf kaybetme kaygısı var diye bizlere karşı küfürlerde bulunulmasından rahatsızız. 50'yi 1 geçebilmek adına izlenecek her yol mubah görülmemelidir. Siyasi mücadele kapsamında insanlara umut olabilmeyi planlıyorsanız iktidarın izlediği yolu takip etmeyeceksiniz.

Meral Akşener'in büyük bir tahammülde bulunarak tüm bu süreçlerin içinde şu zamana kadar getirmiş olduğu bugüne mücadelede pusuya düşürülmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Mağlup olma endişesiyle bizlere kurulan pusudan rahatsızlık duyuyoruz. Biz merkezimize 50+50'yi alıyoruz. 50'yi bir adım geçebilmek adına kazanma şehvetine uyulması durumunda siyasetin kirleneceğini dile getirdik” dedi.

“İktidara geçme hevesi yüzünden emekler kurban edildi”

HDP görüşmelerine büyük tepkide bulunan Ağıralioğlu, “Bizler hiç kimsenin inancına ya da mezhebine karşı hürmetsizlik yapacak kişiler değiliz. İYİ Parti'nin 5 senedir verdiği emeği hükümete geçme hevesi yüzünden kurban edildi.

Şu anki yönetim milleti görmez durumda, sizler daha gelmeden sağır ve kör oldunuz. Memleket için verilen mücadeleyi bir matematiğe soktunuz. Siyaset şu an kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına dönüştü. HDP'nin içerisinde bulunduğu durumda birden fazla kez dile getirdik. Terörün gölgesinin olduğu yerde biz olamayız. PKK’ya karşı katil bile diyemediler. Terörün durduğu yerde bizler kalamayız. Menfaatimiz bulunuyor diye bu duruma karşı gözümüzü kapatamayız. Elinize bir güç geçtiği zaman nasıl davranacağınızı görmüş olduk” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)