İYİ Partili Türkkan: Erdoğan yeni ittifak peşinde

Türkkan, Meclis'te gerçekleştirdiği basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir ittifak için sinyal verdiğini dile getirdi.

SİYASET 17.07.2021, 21:14 17.07.2021, 21:19
İYİ Partili Türkkan: Erdoğan yeni ittifak peşinde

İYİ Parti TBMM Başkanvekili Lütfü Türkkan, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, AK Parti'ye karşı sert sözler sarf etti.

"AK Parti'den önce sınır ötesinde 2 bin 500 PKK'lı vardı"

Türkkan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"TBMM gece yarılarına dek çalışıyor. Çok hayırlı işler yapıldığını ne yazık ki söyleyemeyeceğim. Anayasa'ya aykırılığı hususunda hiç şüphe götürmeyen, kanun yapma tekniği yönünden iç tüzüğün adeta içinden geçen bir kanun teklifini görüşmeyi sürdürüyoruz.

AK Parti OHAL’i neden uzatmak istiyor? Terörle mücadele için. Terör dediğiniz PKK, FETÖ. Bu yüzden OHAL'i uzatmak istediklerini söylüyor sözcüleri.

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dile getirdiği rakam neydi? 'Türkiye sınırları içinde 264 PKK'lı kaldı.' demişti. Doğrudur. AK Parti’den evvel bu ülke sınırları içinde 500'e yakın PKK'lı vardı, yurt dışında ise yaklaşık olarak 2 bin 500 PKK'lı vardı. Çok mücadele ettiklerini, başarılı olduklarını söylüyorlar ya, an itibarıyla yalnızca hudut ötesinde 60 bin PKK'lı var. PKK'yı büyütenler, PKK'ya prim verenler bunlar. Ortada başarı falan yok yani. Bunların amacı, muhalif olan her sesi kısmak.

Bahse konu yasanın içinde bir şey daha var; TMSF’nin (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) kayyum atamaya yetkisi. Bu kanun teklifi Meclis'ten geçerek yasalaşırsa AK Parti iktidarındaki OHAL yetkilerinin kullanımına ilişkin süre ne kadar olacak? Tam 8 sene. Cunta rejiminin kanlı paşası Kenan Evren dahi sıkıyönetim yetkilerini 7 yıl kullanmıştı.

"Erdoğan yeni ittifak arayışında"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin gerektiğinde yeni ittifaklar kurmasını ve düşmanı affetmesini bildiğini dile getirdi.  Sayın Erdoğan’dan bu açıklamasından bir gün evvel HDP’li Pervin Buldan çözüm sürecini önemsediğini, yeni bir sürecin daha başlaması gerektiğini ifade ediyor. Ciddi anlamda bir örtüşme var. Sonra da koşulları sıralıyor. Bölücü başı Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlaması, tecridin ortadan kalkması isteniyor. 

2023 öncesi AK Parti, OHAL koşulları altında cumhuriyete karşı kendi devrimini yapma hazırlığında. Fakat anket neticeleri hepsinin uykularını kaçırıyor. Bırakın yüzde 50’yi, yüzde 40’ı rüyalarında bile göremiyorlar. Yüzde 30’u dahi bulamayacaklar. DSP’nin gidişi bunlara emsal olsun. O yüzden AK Parti, Türkiye düşmanlarından medet umuyor. Türkiye düşmanları ile ittifak yapacağının sinyallerini veriyor. Hangi düşmanla barışacaksın? FETÖ ile mi, PKK ile mi? Millet bunu bilmek istiyor."

Yorumlar (0)