İYİ Partili Özeren'e 5 yıl hapis istendi

15 Temmuz gecesi attığı hain twit ve Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım hakkında sarf ettiği alçak sözler sebebiyle mide bulandıran İYİ Partili Levent Özeren hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan sonunda iddianame hazırlandı.

SİYASET 21.09.2020, 15:27 22.09.2020, 16:37
İYİ Partili Özeren'e 5 yıl hapis istendi

Sosyal medya hesaplarından şer ve iğrençlik akan İYİ Partili Levent Özeren, defelarca işlediği "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan sonunda hapis cezası ile yargılanacak.

15 Temmuz gecesinde "Polise çok iş düşüyor. Sağduyulu olup askere karşı gelmemeli. Tek dileğimiz darbenin kansız olması" şeklinde hain bir twit atan ve "Uzun'un (Erdoğan) Beylerbeyi sarayında olduğu ve oradan kaçırıldığı bilgisi var" diyerek bir an önce bulunması arzusunu ortaya koyan İYİ Partili Levent Özeren, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın da fotoğrafını paylaşıp "Sakın acile gitme! Tedavi olmadan ölür görenler. Etik değil diyene bak, böyle başa böyle tarak!" twiti atarak Türkiye'nin midesini bulandırmıştı.

Attığı twitler sebebiyle defalarca serbest bırakılan İYİ Partili Levent Özeren, salıverilmesinden aldığı cesaretle hadsizliğini sürdürmüş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a onlarca kez çok ağır ifadelerle hakaretlerde bulunmuştu.

Harekete geçen Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame 33. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

İYİ Partili Levent Özeren'in söz konusu sosyal medya hesaplarının kendisine ait olduğunu kabul ettiği kaydedilen iddianamede, 2015-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 50'den fazla hakaretli paylaşımda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

"1234" yalanı!

İYİ Partili Levent Özeren, hakaret paylaşımlarının çoğunun 4-5 yıl öncesine ait olduğunu, "1234" gibi basit şifreler kullandığı için defalarca çalındığını ve e-mail yoluyla yıllar sonra geri aldığını iddia etti ancak çalındığını iddia ettiği dönemki paylaşımları neden silmediğini izah edemedi.

"Cumhurbaşkanına hakaret kastının olmadığı" yönünde akıllara zarar bir savunma yapan Levent Özeren hakkında hazırlanan iddianamede, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 299/1-2 maddesi gereği kamu davası açılması için de yeterli delilin bulunduğu belirtildi.

14 aydan 70 aya kadar hapis cezası istenen İYİ Partili Levent Özeren'in yargılanması önümüzdeki günlerde başlayacak.

Levent Özeren kimdir?

Levent Özeren İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunduktan sonra 2018 yılında yapılan seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olmuştu.

Bursa'da 10 Temmuz 2018 tarihinde gözaltına alınan Levent Özeren, 53 gün süren tutukluluğunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)