İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan '159 ton altın' sorusu

"Eriyip giden 128 milyar dolardan sonra Merkez Bankası'nın 159 ton altını da mı eriyip gitti?" diyen Türkkan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, vatandaşları aydınlatmak, 159 ton altının nereye gittiğini açıklamak mecburiyetindedir. Dolar bitti, şimdi de sıra altına mı geldi?" dedi.

SİYASET 04.05.2021, 23:35 05.05.2021, 15:23
İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan '159 ton altın' sorusu

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

3 Mayıs gününün, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olduğunu hatırlatan Türkkan, ülkemizde gazeteciler hakkında tuhaf gerekçelerle davalar açıldığını, gazetecilerin yazdıkları sebebi ile sabahın köründe gözaltına alındığını kaydetti. 

TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) nisan ayı enflasyon verileri hakkında da konuşan Türkkan, ülkemizin, son 23 ayın en yüksek enflasyon seviyesini gördüğünü, enflasyonda dünyada 14., Avrupa'da 1., G-20 devletleri arasında ise 2. sırada olduğunu dile getirdi.

"Dolar bitti, şimdi de altın mı?"

'128 milyar dolar' iddialarını anımsatan Türkkan, konu ile ilgili henüz net bir yanıtın verilmediğini ve hepsinin birbirini yalanladığını ifade etti.

"Eriyip giden 128 milyar dolardan sonra Merkez Bankası'nın 159 ton altını da mı eriyip gitti?" sualini yönelten Türkkan, "Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, vatandaşları aydınlatmak, 159 ton altının nereye gittiğini açıklamak mecburiyetindedir. Dolar bitti, şimdi de sıra altına mı geldi?" sözlerini sarf etti.

Bahçeli'nin yeni anayasa taslağı hakkında da konuştu

Türkkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin taslak olarak sunduğu yeni anayasa önerisine dair soruya ise şu cevabı verdi:

"Sayın Bahçeli'nin söz konusu çağrısına direkt olarak 'ret' diyoruz. Ülkemizde insanlar hastalıktan ölüyor, insanlar aşı bulamıyor. İnsanlar maddi sorunlardan dolayı intihar ediyor. İşsizlik genç nüfusta yüzde 26 seviyesine çıkmış. Dış siyasette Türkiye adeta şamar oğlanına dönmüş. ABD Başkanı Biden bu kadar senedir düzgün bir şekilde yönetilen sözde Ermeni soykırımını tanıdığını söylemiş. Siz bunların hiçbirinden bahsetmeden, yalnızca kamuoyunun gündemini değiştirmek için iktidar ortağınızın, ağababanızın dahi haberinin olmadığı bir anayasa taslak metni düzenliyorsunuz. Biz bu ucube sisteme destek olabilecek her türlü anayasa teklifine karşı çıkıyoruz.

"Reddediyoruz"

Bu şekilde gündemi işgal edecek, yalnızca gerçek gündemi karartacak mantıksız tekliflerin ülkemizde bir karşılığı olmaz. Anayasa'yı mahvettiler, yeni anayasa hazırlasanız ne olur? Anayasa Mahkemesi'ni itibarsız bir hale getiriyorsunuz. Ülkemizde halihazırdaki Anayasa uygulanıyor mu? Mevcut Anayasa'daki hangi maddeler ülkemizin iyi yönetilmesinin önünde bir engel teşkil ediyor? Bu diktatörlük sistemine destek verecek bir anayasa hazırlama derdindeler. Bu teklifi direkt olarak reddediyoruz."

Yorumlar (0)