İYİ Partili isimden Kılıçdaroğlu ve CHP'ye ilginç gönderme: "Akşener bize sorsa utanırdık"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yapmış olduğu "Bu yolda benimle misiniz?" çıkışı gündemde kalmaya devam ediyor. CHP liderinin büyük yankı uyandıran çıkışının ardından İYİ Partili Tamer Kayaalp'in paylaşımı dikkat çekti. "Akşener bize bunu sorsa utanırdık" diye yazan Kayaalp'e bir diğer İYİ Partili isim Lütfü Türkkan da destek verdi.

SİYASET 03.10.2022, 09:25 03.10.2022, 16:52
İYİ Partili isimden Kılıçdaroğlu ve CHP'ye ilginç gönderme: "Akşener bize sorsa utanırdık"

Cumhurbaşkanı adaylığı için 'hazırım' mesajı veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaptığı açıklamanın yankıları devam ediyor. CHP lideri ses getiren açıklamasında "Özgürlük, doğruluk, adalete susamış halka kurtuluşu birlikte getireceğiz fakat şunu da artık bilmek zorundayım. Gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazı arkadaşların sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Fakat artık karar verin. Birlikte yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu da hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum. Benimle misiniz?" sözlerini kullanmıştı.

Art arda 'Yanındayız' mesajları

CHP liderinin bu sözleri gündem yaratırken, partililerinden art arda 'yanındayım' mesajları gelmişti.

Adaylık için isimleri geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın" sözlerini kullanmış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Adil yarınlar, mutlu bir gelecek için daima yanınızdayım" mesajını iletmişti.

Çok sayıda sosyal medya hesabının "#yanındayım" etiketiyle paylaşımlar yapmasından sonra söz konusu hashtag Twitter'da kısa süre içinde TT olmuştu.

Akşener: "Partisine mesaj olarak değerlendirdik"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı hakkında "Sayın Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı açıklama çeşitli şekillerde yorumlandı. Partimiz, bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti. Çünkü böyle bir mesaj Altılı Masa’ya verilecekse o masada verilir. O masa noter değil" sözlerini kullanmıştı.

İYİ Partili Kayaalp: "Akşener bize sorsa utanırdım"

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin, ittifak ortağı İYİ Parti tarafından hoş karşılanmadığı öne sürüldü. Sosyal medya üzerinden İYİ Parti Kurucu GİK Üyesi Tamer Kayaalp'in yaptığı paylaşım dikkat çekti. Kayaalp, "Bir gün genel başkanımız Akşener, bize 'Benimle misiniz?' derse; ben kendim ve yol arkadaşlarım için utanırım." şeklinde bir paylaşım yaptı.

Kayaalp'e bir diğer İYİ Partili isim Lütfü Türkkan da Twitter hesabından destek verdi.

Yorumlar (0)