İYİ Partili isimden flaş açıklama: 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitti

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı programda "Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır ve 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir" dedi.

SİYASET 01.06.2023, 14:30 01.06.2023, 18:11 Şeyda Gül
İYİ Partili isimden flaş açıklama: 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitti

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Sözcü TV'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. "Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır" diyen Poyraz, seçim bittiği zaman ittifak durumunundan ortadan kalkacağını söyledi. "Yani 14 Mayıs seçimleri bitti, ittifak tamamlanmış, seçim bitmiştir" ifadelerini kullanan Poyraz, müşterek aday Kemal Kılıçdaroğlu'nun tm partiler için mücadele verdiğini belirtti. Mücadelenin son bulduğuna dikkar çeken Poyraz, "28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir" açıklamasında bulundu.

Bu bir yorum değil

Bu konuda bazı köşe yazarlarının ve bazı yorumcuların "İYİ Parti seçim bitti, ittifak bitti" diyebilir dediğini hatırlatan Poyraz, bunun bir yorum olmadığını ve teknik bir durum olduğunu söyledi. Seçim kanununa ve Anayasa değişiklik kanunun getirdiği seçim hukukuna vakıf olmyanların bu durumu bir yorum olarak ortaya koyduğuna dikkat çeken Poyraz, bu şekilde vatandaşın manipüle edildiğini vurguladı. Poyrazi son olarak "Seçim bittiği gün ittifak biter" sözleriyle noktayı koydu. 

Yorumlar (0)