İYİ Parti’den istifa eden Ağıralioğlu: Mecburi duruma gelmişti

Dün İYİ Parti'den istifasını veren Yavuz Ağıralioğlu, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek istifasına dair açıklamada bulundu.

SİYASET 29.03.2023, 16:11 30.03.2023, 10:46
İYİ Parti’den istifa eden Ağıralioğlu: Mecburi duruma gelmişti

İYİ Parti’den istifasını veren Yavuz Ağıralioğlu, basın toplantısı gerçekleştirerek partisinden neden istifa ettiğini açıkladı. İstifa sürecini değerlendiren Ağıralioğlu, "İstifam mecburi duruma gelmişti. Dile getirdiklerimle partime yük oluyordum” dedi.

“Farklı bir parti için seçim sonrasını bekleyeceğim”

Farklı bir partiden teklif gelmediğini ifade eden Ağıralioğlu, "Bana şu ana kadar gelen bir teklif olmadı. Seçime kısa bir süre kala parti değişikliği yapması söze zarar verdiği düşüncesindeyim. Tarafımın bu şekilde bir gündemi bulunmadığının bilinmesini istiyorum. Seçimin ardından daha sağlıklı şekilde değerlendireceğim fikrindeyim. İYİ Parti ailesine, tarafıma sağladıkları ilgiye yönelik teşekkürlerimi sunuyorum. Siyasetin bu şekilde sıkıştığı dönemlerde bizleri yol ayrımına sokan şeyler söylediklerimizdir. Partimden üzüntüyle ve hüzünle ayrılıyorum” şeklinde konuştu.

“4 görev değişikliği yaşadım, 2’sini basından öğrendim”

Partiden ayrılışına dair gelişmeleri aktaran Ağıralioğlu, “Ben köprüyü geçebilmek adına bir yanlış ifadeye dayı diyebilecek birisi olmadım. Ölçüsüz, ilkesiz, ahlaksız ve kuralsız şekilde kazanç sağlamaktansa, mertlikle mağlup olmayı tercih ederim. Terörün gölgesinin olduğu yerde bulunmayacağımı dile getirdim. 4 defa görev değişikliği yaşadım. Bunların ikisini basında gördüm. Basından öğrendiğiniz zaman kendinizi fazlasıyla değersiz hissediyorsunuz. Bu mücadele kapsamında partinin dışında içerisinde bırakıldığımız durumdan ve bizi mecbur hale getiren bu olaylardan oldukça rahatsızım. Biz bir hayal kurmuştuk" dedi.

Yorumlar (0)