İYİ Parti’de Türkkan gitti, Usta geldi

Bingöl’de şehit yakınına küfrettiği gerekçesiyle Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmek zorunda kalan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yerine Samsun Milletvekili Erhan Usta seçildi.

SİYASET 08.11.2021, 16:06 08.11.2021, 16:20
İYİ Parti’de Türkkan gitti, Usta geldi

Meral Akşener’in Bingöl gezisinde İYİ Parti liderine hakarete varan şekilde tepki gösteren sonra da Lütfü Türkkan ile küfürlü diyaloğa giren Tahir Gümren isimli şehit yakınıyla yaşananların yankıları devam ediyor.

İYİ Parti Meclis Grubu, bugün yaptığı özel toplantıda yeni grup başkanvekilini seçmek için bir araya geldi.

Gördüğü tepki üzerine önce bir özür bir videosu çeken, ardından da İYİ Parti lideri Meral Akşener’İn isteğiyle istifa eden Lütfü Türkkan’ın görevini bundan böyle Erhan Usta’nın sürdüreceği belirtildi.

Bu olayı asla tasvip etmediğinin altını çizen Akşener, partili arkadaşlarına “Vatandaşlarla diyaloglarınıza dikkat edin” dediği de öğrenildi.

“Soğukkanlılığınızı koruyun”

Alınan bilgiye göre, Meral Akşener’in toplantıda ''Bu olayı asla tasvip etmiyoruz. Vatandaşla kuracağınız diyaloglarda soğukkanlılığınızı koruyun. Biz asla gündemi değiştirmelerine izin vermeyeceğiz. Bazıları bizi sahadan çekmek istiyor. Biz ise vatandaşın görevini konuşmaya devam edeceğiz” sözlerini sarf etti.

Erhan Usta kimdir?

1966’da Samsun’da doğan Erhan Usta ekonomist ve planlama uzmanıdır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunudur. ABD Northeastern Üniversitesinde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesini almıştır. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Ana Bilim dalında hala doktora çalışması yapmaktadır.

Erhan Usta, ilk olarak iş hayatına Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak başladı. 26 yıl boyunca devam ettirdiği bürokrasi hayatında çeşitli bakanlıklarda ve hükümetlerde görev almıştır.

MHP’den 25.26. ve 27.dönemde Samsun Milletvekili seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili olarak iki sene görev yapmıştır. Eylül 2020’de İyi Parti saflarına katılmıştır. Kendisi evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)