İYİ Parti'ye saldırıyı lanetleyen DSP lideri Aksakal: Güvenliğimiz tehlikededir!

İYİ Parti'nin Merter'de bulunan İstanbul İl Başkanlığı binasına düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Seçim sürecinde böyle bir olayın yaşanması toplumsal endişeleri en üst düzeye çıkaracaktır. Buradan İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

SİYASET 31.03.2023, 16:28 01.04.2023, 17:15
İYİ Parti'ye saldırıyı lanetleyen DSP lideri Aksakal: Güvenliğimiz tehlikededir!

Türkiye’de seçimlere kısa bir süre kala İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'na saat 10.30’da silahlı saldırı düzenledi. Parti binasındakilerin durumu ihbar etmesinin sonrasında bölgeye çok sayıda polis ekibi gönderildi. Polislerce inceleme sağlanırken saldırganın kaçtığı ifade edildi.

“Saldırının amacı ‘inandırıcı bir biçimde kamuoyu’ ile paylaşılmalı”

Silahlı saldırı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal şu ifadelerde bulundu: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına gerçekleştirilen silahlı saldırı sırasında şapkasını önüne alarak düşünmesini ve değerlendirmesini mecburi olarak gören önemli bir hadisedir. Hangi sebeple olursa olsun ‘silah’ mevcut bir problemin çözüme kavuşmasında legal unsur olarak görülmemelidir. Genel seçimlere kısa bir süre kala bu şekilde bir hadisenin meydana gelmesi de toplumsal endişeleri en üst düzeye yükseltecektir. Ortada olan gerçek şudur, güvenliğimiz tehlike altındadır! Güvenlik güçleri en kısa süre içerisinde fail ya da failleri yakalamalı, saldırının ne düşünceyle gerçekleştirildiğini ‘inandırıcı bir biçimde’ kamuoyu ile paylaşmalıdır. Buradan yaşanan saldırılar sebebiyle İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu aşağılık ve menfur ve saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.”

Yorumlar (0)