İYİ Parti: Teröre müsamaha imalarını nezaketsizlik sayıyoruz!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinde son dönemde yaşanan istifalara ilişkin, "Teröre müsamaha imalarını nezaketsizlik sayıyoruz. Bu anlamda duruşu net bir partiyiz." açıklamasında bulundu.

SİYASET 18.02.2020, 17:43
İYİ Parti: Teröre müsamaha imalarını nezaketsizlik sayıyoruz!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un partiden istifa etmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ağıralioğlu, "Teröre müsamaha imalarını nezaketsizlik sayıyoruz. Bu anlamda duruşu net bir partiyiz." dedi. 

İstifa edenlerin gerekçelerini makul bulmadığını aktaran Ağıralioğlu, şunları söyledi:

"Şahsi iradelerine bir şey demiyoruz. Ama gerekçelerinin içerisinde "Biz böyle görüyoruz, gidiyoruz' derken bizi tam olarak ne sayıyorlar? Biz neyiz? Biz aynı hassasiyetlerin insanlarıyız. İsmail Ok açıklamalarında 'Partimizi, Meclis grubunun çalışmalarını beğeniyorum, Genel Başkanımı çok takdir ediyorum, sonra da ben gidiyorum.' Bu tam olarak ne demek?" 

"İstifaların devam edeceğini düşünmüyoruz"

Ağıralioğlu, istifaların her dönemde ve her partiden olabileceğini kaydederek, "İYİ Partinin kurmay heyeti MHP'den ayrıldı. İstifaların devam edeceğini düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Herkes ayakta kalsın"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye'nin siyasi istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır" açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Ağıralioğlu, "Devlet Bey'in açıkladığı şeyi beğendim. Şöyle beğendim; istikrar parti disipliniyle sağlanabilir bir şey. Herkes ayakta kalsın." dedi. 

"Gerekçelerin karşılığı yok"

Ağıralioğlu, duruşlarının net olduğunu tekrarlayarak, "(Müdahaledir bu) falan gibi bir şey düşünmüyoruz. Aklımızda öyle bir şey, bunu tetikleyecek bir şey yok. Ama gerekçeleri oturtmaya çalışıyoruz, karşılığı yok. İrademizi beyan ettik, arkadaşlarımız da böyle ifade etti. Kendileri bilir. Bunun takdirini millet verecektir. Bu gerekçeler doğru olsun partimizin kuruluş iradesini ortadan kaldırır. Bu partide bu imaların hiçbirisi doğru değil. Bunların doğru olduğunu kabul etsek Genel Başkan dâhil kimse kalmaz bu partide, herkes gider." açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar (0)