İYİ Parti'nin odağında kadın üyeler var

İYİ Parti, kadın üyelerinin sayısını artırmak ve kadınlarla ilgili konularda politika üretmek adına yaptığı bölge toplantılarına "Yaşam Kadınla Başlar" sloganıyla başladı.

SİYASET 24.10.2019, 14:43
İYİ Parti'nin odağında kadın üyeler var

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığının bu çerçevede yaptığı planlamada 7 bölgede 15 toplantı yapılması hedefleniyor.

Şu ana kadar Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde birer toplantı gerçekleştiren İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı, şubat ayında ilçe ve il kongreleri başlamadan bu toplantılar tamamlamayı planlıyor.

Teşkilatların bilinçlendirilmesi de hedefleniyor

İYİ Parti, bu toplantılar neticesinde kadın üye sayısını artıracak bu sayede de kadınların parti çalışmalarında sahada aktif rol almalarını sağlayacak.

Kadınlarla ilgili konularda politika üretmek, kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve nafaka gibi konularda teşkilatların bilinçlendirileceği toplantılarda, toplumsal reflekslere sebep olan bu konularla ilgili teşkilat üyelerine bilgi verilecek.

Toplantılarla aynı zamanda kadının güçlendirilmesi konusunda il ve ilçe teşkilatlarına yön verilecek, kadın kooperatifleriyle ilgili öncü olmaları sağlanacak.

Bölge toplantılarının tamamlanmasının ardından ortaya çıkan çözüm önerilerinin yer aldığı sonuç bildirgesi, Genel Başkan Meral Akşener'e sunulacak.

Yorumlar (0)