İYİ Parti'nin il ve ilçe kongrelerinin başlayacağı tarih netleşti!

Meral Akşener'in başkanlığında bir araya gelen İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), 3. Olağan Büyük Kurultay ile ilgili kararını verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda partinin il ve ilçe kongrelerinin başlayacağı tarih kararlaştırıldı.

SİYASET 30.09.2022, 19:21 01.10.2022, 13:48 Hakan Öksüz
İYİ Parti'nin il ve ilçe kongrelerinin başlayacağı tarih netleşti!

Türkiye siyasi gündemi, rotasını 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevirdi. Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağı duyuruldu. Muharrem İnce ve Cem Uzan da adaylığını açıkladı, gözler Millet İttifakı'na çevrildi. Altılı masa, henüz cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair resmi açıklama yapmadı. Masanın en güçlü üyesi olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olabileceği söylentileri yayıldı.

İl ve ilçe kongreleri, 3 Ekim'de başlıyor

Muhalefetin altılı masasının bir diğer güçlü ismi olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yaptığı açıklamalar dikkatle takip ediliyor. Aday tartışmaları sürerken İYİ Parti cephesinden bir haber geldi. 3. Olağan Büyük Kurultay'a hazırlanan İYİ Parti'nin, il ve ilçe kongrelerine başlayacağı tarihin, 3 Ekim olduğu kaydedildi.

Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi de görüşüldü

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), Meral Akşener'in başkanlığında toplandı. Başkanlık Divanı üyeleri ile partililerin yer aldığı toplantıda gündemin sıcak başlıkları konuşuldu. Cumhurbaşkanlığı seçimine dair partililerin görüşlerini dinleyen Akşener, İYİ Parti 3. Olağan Büyük Kurultayı ile ilgili kararını verdi. İl ve ilçe kongrelerinin 3 Ekim'de başlayacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)