İYİ Parti lideri Akşener’den doğalgaz çıkışı: “Biz bu dost kazığını niye yiyoruz?”

Bugün TBMM grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin şu anda en çok konuşulan konularından biri olan doğalgaz tedariği ve fiyatları konularına değindi. Akşener Türkiye’nin Bulgaristan ve Almanya’ya kıyasla doğalgazı çok daha pahalı bir fiyata aldığını söyleyerek Erdoğan’a hitaben “Putinle kanka olmana rağmen biz bu dost kazığını niye yiyoruz?” diye sordu.

SİYASET 13.10.2021, 13:19 13.10.2021, 13:53
İYİ Parti lideri Akşener’den doğalgaz çıkışı: “Biz bu dost kazığını niye yiyoruz?”

 İyi Parti lideri Meral Akşener bugünkü grup toplantısında yine Türkiye’nin gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak sözlerine Cumhurbaşkanı’nın gerçekleştirdiği kabine toplantısının ardından yaptığı “'Muhalefet partileri Türkiye’nin bu salgın sürecini daha başarılı kılacak bir teklif getirmedi” sözünü eleştirerek başladı.

“Tavsiyem, su doku çözsün”

Akşener Erdoğan’ın bu sözlerine şöyle cevap verdi: “Artık sürmenaj olmuşsun, partin gibi tükenmişlik sendromu yaşamaktasın. 11 Şubat 2020 tarihinde “aşı çalışmanız var mı, salgında gereken önlemleri aldınız mı?” diye soran kimdi? 2 hafta karantina ilan edin diye uyaran kimdi? Mecliste sizin küçük ortağınızla red oyu verdiğiniz kapanan işletmeler için destek önerilerini kim getirdi? 28 Nisan tarihinde kapalı olduğumuz o dönemde mücbir sebep ilan edin. Kredi ve vergi ödemelerini 1 ay ileri atın, icra takipleri yapılmasın, elektrik faturalarını 6 aya bölün, her eve 500 lira, zordaki esnafa da 10 bin lira tutarında faizsiz kredi verilmesini sağlayın diyen kimdi? Bu liste daha da uzar gider. Sayın Erdoğan hatırlamakta güçlükler yaşıyor olabilir. Kendisine B vitamini kullanmayı ihmal etmemesini, sahada basketbol oynaması yerine beyine çok daha faydalı olan su doku çözmesini tavsiye ederim.”

“Hem kankasın, hem daha pahalıya alıyoruz”

 Tüm dünya çapında yaşanan enerji krizi ile ilgili de konuşan Akşener Türkiye’nin doğalgazı çok fahiş fiyatlara aldığını söyledi. Konuşmasında “Üretim sektörü ile birlikte piyasalar da her geçen gün daha da fazla bir enerji ihtiyacı içine giriyor. Ortada bir kriz var. Bulgaristan ve Almanya Türkiye’den %40, %50 gibi çok daha uygun bir fiyata doğalgaz alımı yapıyor. Acaba bu ülkelerin Rusya ile ilişkileri daha mı iyi? Nükleer enerji ile S-400’leri satın alan da, doğalgaz boruları geçir diyen de biz değil miyiz? Doğalgazda resmen gittikçe Rusya’ya daha da bağımlı hale geliyoruz. Sayın Erdoğan hayırdır? Biz bu doğalgazı Putin ile kanka olmana rağmen niye diğer ülkelerden daha pahalıya alıyoruz? Biz bu dost kazığını neden yiyoruz?” dedi.

Akşener ayrıca konuşmasında Erdoğan’ın BOTAŞ ve Türkiye Petrolleri’ni faiz lobisine, yandaşlarına ve küresel sermayeye peşkeş çekmeye kalkmakla suçlayarak, “Gayri milliliğe, zilletliğe ve rant sevdasına bakar mısınız?” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)