İYİ Parti Lideri Akşener: “Yarın 15 Temmuz. Bunlar, olanlardan da ders almadılar ” 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, haftalık olağan toplantıda hem gündemi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediklerini değerlendirdi: “Kendisi bu devleti teslim aldığını sanıyor. Seçimde kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Şu zihniyete bakar mısınız? Sen demokrasiye gıcık oluyor olabilirsin ama gün gelecek, o sandık milletin önünde olacak.” 

SİYASET 14.07.2021, 14:50
İYİ Parti Lideri Akşener: “Yarın 15 Temmuz. Bunlar, olanlardan da ders almadılar ” 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, haftalık olağan toplantısında gündemi değerlendiren açıklamalarda bulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına da cevap verdi. Akşener, “Yarın 15 Temmuz, hain FETÖ kalkışmasının 5. yıldönümü. Şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” cümlesi ile sözlerine başladı. 

“Olanlardan ders almadılar” 

Akşener: “Bazı kesimler olanlardan hiç ders almadı. Ders almadıkları gibi de FETÖ’nün siyasi ayağını araştırma önerilerine de hayır dediler. Bize çamur atmaya kalktılar ama ellerinde kaldı. Aradan 5 sene geçti, sorumluluğu da suçu da üstüne alan olmadı. Beraber yol yürünmüş, zengin olunmuş ama bunun siyasi bedeli yok öyle mi? Bu millet bunu görmüyor mu sanıyorsunuz? Siz duymazdan gelseniz de ülkenin her köşesinde bu konuşuluyor.”  



“Her hafta yeni bir gaf” 

Akşener: “Çaktırmamaya çalışıyor ama bunu Erdoğan da biliyor. Her hafta yeni bir gaf yapıyor. Kendisi, ‘Memleketi bunlara teslim edemeyiz.’ dedi. 5 kez dinledim bu sözünü acaba yanlış mı duydum diye. Kendisi bu milleti teslim aldığını sanıyor. Seçimi kaybederse de teslim edeceğini sanıyor. Şu gaflete bakar mısınız* İktidar teslim edilmez, devredilir. Demokraside esas olan milletin kararıdır. Milletin iradesi ile ilgili problemin varsa yakın geçmişe bak. Ülkeyi kimin yöneteceğine sen değil millet karar verir.” 



“Yörüklük, bizim kadim kültürümüz” 

Akşener: ”Yörüklük ve göçebelik bizim kadım kültürümüz ve tarihimizdir. Bunlar, Yörüklüğü de göçebe yaşamı da yok ediyorlar. Karşılarına jandarmayı çıkarıp yollarını kesiyorlar. Türkiye, 2008 senesinde müracaat etmesine karşın hala UNESCO listesinde yer alabilmiş değil. Bu şekilde köklü mirasımızı yok ediyoruz. Coğrafyamız, küçükbaş hayvancılık coğrafyasıdır. Buradan kardeşlerime diyorum ki yönetme yetkisini alıp size hak edilen değeri göstereceğiz. UNESCO başvurusunu sonuçlandıracağız. Yörük kültürünü çocuklarımıza öğreteceğiz. Göç yollarının haritalarını çıkartacağız ve bu sayede güvenli şekilde göç edebileceksiniz. Göç zamanında da sizlere sağlık yetkilisi, teknisyen ve veteriner hekim hizmeti vereceğiz. Sizlerin çocuklarına burs bağlayacağız ve eğitimden uzak kalmamalarını sağlayacağız. Toroslarda tüten dumanın dinmesini engelleyeceğiz.” 



“Vatandaşlar Kurban’dan Kurban’a et yiyor” 

Akşener: “Mübarek Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bu bayramda ortalama 900 bin büyükbaş, 3 milyon da küçükbaş kesilecek. Böylece 325 bin et tüketime sunulacak. Bu da yıllık et tüketiminin dörtte birinin Kurban Bayramı sayesinde sağlanması anlamına geliyor. Vatandaşlarımız, Kurban’dan Kurban’a et yediklerini söylüyor. Buradan Et ve Süt Kurumu’na sesleniyorum, referans fiyat ilave edin. Üreticinin elinde kalan hayvanları alacağınıza taahhüt verin. Tüm belediyeler de besicilere ve hayvanlara konfor sağlayıp yem yardımında bulunsun. Gıda yardımı yapılan insanlara bu etleri dağıtın.” 



“Fındığın kilosu bu sene 35 TL olmalı” 

Akşener: “Tarım Bakanı ve patronu, zenginliklerimizin peşkeş çekilmesine seyirci kalıyor. Fındıklar bir ay sonra toplanacak. Yüz binlerce vatandaşımız, dünyadaki fındığın yüzde 70’ini üretecek. Senelerdir fındık ihracımız 1,5-2 milyar dolar arasında. Fındığın taban fiyat açıklaması geciktirilmesin. Maliyeti 22,8 TL olan fındığın bu sene 35 TL olması idealdir. Bu fiyat hem emekçinin hem de piyasanın hakkıdır. Rizelilik, kürsüden üfürmekle olmaz, Karadenizlileri ezdirmemekle olur.” 



“Türkiye-Çin görüşmelerinde yine Uygurlar konuşulmadı” 

Akşener: “Erdoğan, kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Çin ile görüşmüş. Görüşmede yine Uygurlar konuşulmadı tabi. Vicdanı olan herkes soykırımı kınarken Erdoğan da paracıklar peşinde. Herkes Müslüman kadınların Çinli erkeklerle yaşama zorunluluğunu konuşurken bu durum birilerinin umurunda değil.” 

Yorumlar (0)