İYİ Parti heyeti ABD’ye gidiyor: Birçok yetkili ile görüşülecek

CHP’nin sonrasında İYİ Parti’de ABD’ye temaslarda bulunmak için yola çıktı. Ziyaretin nedeni olarak ise Amerikan-Türk ilişkilerinde görülen problemlerin ele alınması gösterildi.

SİYASET 16.10.2022, 16:15 17.10.2022, 17:33
İYİ Parti heyeti ABD’ye gidiyor: Birçok yetkili ile görüşülecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ABD’ye ziyarette bulunmuştu. Yeni bir ziyaret haberi ise İYİ Parti’den geldi. İYİ Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ve yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş’in içerisinde bulunduğu İYİ Parti heyeti, temaslarda bulunmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne doğru yolculuğa çıktı. Heyet, burada değişik düzeydeki yetkililerle ve düşünce kuruluşları ile görüşmeler sağlayacak.

“Sorunlar tespit edildi, 13 başlıkta toplandı”

Ziyaretin öncesinde bir gazeteye açıklamada bulunan İYİ Partili Erozan, temaslarda Türk-Amerikan arasındaki ilişkileri 13 madde problem tespiti çıkardıklarını ve bu konuların çözüme ne şekilde ulaştırılacağını konuşacaklarını ifade etti.

Washington'da düzenlenecek olan Türk Festivali'ne de katılım sağlayacak olan heyet, daha sonra Türk toplumu temsilcileri ile görüşme sağlayacak.

“Tamamıyla tesadüf oldu”

Söz konusu ziyaretin daha öncesinde düşünüldüğünü ifade eden Erozan, koronavirüs pandemisi sebebiyle bu zamanlarda fırsat elde edebildiklerini kaydetti.

ABD’ye yapılan ziyaretin Kılıçdaroğlu'nun hemen arkasından gerçekleşmesi konusuna değinen Erozan, "İki ziyaretin hiçbir şekilde bağlantı bulunmuyor. Tamamıyla tesadüf oldu." dedi.

“Biden ile görüşme olmayacak”

ABD'de neler hakkında görüşme sağlayacaklarını dile getiren Erozan, “Hangi muhataplar ile görüşeceğimiz merak ediliyor. Herkes emin olabilir. Biden ile görüşme olmayacak” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ana konusunu ifade eden Erozan, “Bu gezimizin asıl nedeni ABD ile Türkiye ilişkilerinin müstakbel iktidarımız açısından daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ile ilgilidir.” dedi.

Yorumlar (0)