İYİ Parti'den 'mülakat' videosu

KPSS sorularının, daha önce bir yayınevinin soru bankasında çıkan soruların benzeri olduğu yönündeki iddialar sürerken, İYİ Parti'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden mülakatlara ilişkin dikkat çeken bir video paylaşıldı. Söz konusu paylaşıma, "Şaibeli sınavlarla senin emeklerini, hayallerini, umutlarını çalan; mülakat cambazlığı yaparak seni yok sayan bu adaletsiz düzen sona erecek. Hak ettiğin güzel yarınlar senin olacak… Mülakat değil liyakat esas alınarak hakkın sana teslim edilecek. Az kaldı.” notu düşüldü.

SİYASET 02.08.2022, 23:55
İYİ Parti'den 'mülakat' videosu

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) geçtiğimiz günlerde iki oturum halinde yapıldı. Sınavın akabinde cevap anahtarı, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet adresi üzerinden yayımlanırken, sosyal medya platformlarında dikkat çeken bir iddia yayıldı. Cevap anahtarının yurttaşlarla paylaşılmasının akabinde Twitter'da 'KPSS'de ikinci bir FETÖ skandalı' adıyla etiket açıldı. Sosyal medya mecralarındaki bazı kullanıcılar, sendikacılar ve öğrenciler soruların daha evvel özel bir kurumun YouTube kanalında paylaşıldığını, hatta WhatsApp grupları üzerinden dağıtıldığını öne sürdü.

"Az kaldı..."

KPSS sorularının, daha önce bir yayınevinin soru bankasında çıkan soruların benzeri olduğu yönündeki iddialar sürerken, İYİ Parti, resmi sosyal medya hesabı üzerinden mülakatlara ilişkin dikkat çeken bir video yayımladı. 

İYİ Parti'nin söz konusu paylaşımında, şu ifadelere yer verildi:

“Şaibeli sınavlarla senin emeklerini, hayallerini, umutlarını çalan; mülakat cambazlığı yaparak seni yok sayan bu adaletsiz düzen sona erecek. Hak ettiğin güzel yarınlar senin olacak… Mülakat değil liyakat esas alınarak hakkın sana teslim edilecek. Az kaldı.” ifadeleri kullanıldı.
 

Yorumlar (0)