İYİ Parti'den Hükümet'e: Doğru bir yaklaşım!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu: Hükümetin S-400 için muhalefetin bilgilendirilmesi doğru yaklaşım

SİYASET 14.06.2019, 14:34
İYİ Parti'den Hükümet'e: Doğru bir yaklaşım!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Rusya'dan S-400 füzelerinin alınmasının talep edilmesi durumunda Hükümet'in muhalefet partilerin bilgilendirileceğine ilişkin açıklama doğru bir yaklaşım." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarını Anadolu Ajansı (AA)'na değerlendiren İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, dış meselelerde, iç politikada birbirine giren bir Türkiye imajı verdirerek, zafiyet görüntüsüne sebep olunamayacağını dile getirdi.

Bu tür meseleleri iç politika malzemesi yapmanın doğru olmadığını vurgulayan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'dan S-400 füzelerinin alınması konusunda talep edilmesi durumunda muhalefeti bilgilendireceğini açıklaması makul ve doğru bir yaklaşımdır." yorumunu yaptı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, NATO'nun en büyük müttefiklerinden biri olan Türkiye'nin 67 yıldır yükümlülüklerini yerine getirdiğini fakat Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye düşmanı olan PKK/PYD'ye 5 bin tır silah gönderdiğini ifade etti.

Amerika'nın, "Düşmanlarımıza silah verilirken bozulmayan ilişkilerimiz, güvenliğimizi sağlamak için alacağımız S- 400 füzeleriyle nasıl bozuluyor?" sorusuna cevap vermesi gerektiğini belirten İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "NATO hukukunu muhafaza edeceksek Amerika'nın da dikkatli davranması gerekiyor. Türkiye mütekabiliyet ilkesine göre hareket ediyor ve etmek zorunda. İç politikada hükümetle rekabet etsek de dışardan hükümete sallanan parmakları devletimize ve milletimize sallanan parmak sayarız. Burada hükümete sırtımızı asla dönemeyiz, dönmeyiz. Bu noktada hassas bir durum söz konusudur. İYİ Parti olarak biz buna göre hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bazı tereddütlerimiz bulunuyor"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak, "Akdeniz'in ısındığını" ve bölücü terör örgütü PKK'ya devlet kurdurulmak istendiğini dile getirdi. Ülkemizin sıkıştığı böyle bir dönemde S-400 ile ilgili olarak Hükümetin muhalefeti bilgilendirmesi gerektiğini kaydeden İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bazı tereddütlerimiz bulunuyor. Ülkemiz, NATO yazılımlarını kullanıyor. S-400'ler kullandığımız bu sistemlere entegre edilebilir mi? Ayrıca NATO, soğuk savaş döneminde Varşova Paktı'na karşı kurulan bir örgüttür. Biz silahları Rusya'dan alarak herkesin istediği yerden silah almasının yolunu da açmış oluyoruz böylelikle. Bu tavrımız aynı zamanda 'yeni bir dünya kuralım' anlamına da gelmektedir. Böyle bir ekonomik, böyle bir siyasi gücümüz var mı? Bizim mütenasip bir dil kullanmamız gerekir ki sonradan ortaya zillet çıkmasın. Dolayısıyla ne devletimizin egemenlik haklarından vazgeçebiliriz ne de devletimizi zor durumda bırakacak adımları atabiliriz, her ikisi de mümkün değildir."

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de 50-60 bin kişilik çapulcu grubunu en büyük müttefiki Türkiye'ye tercih ettiğini de ifade etti.

"Amerika, İran'ı kuşatma gerekçesiyle etrafımızı ateş çemberine dönüştürdü"

Amerika'nın Türkiye'deki hain darbe girişiminin arkasında durduğunu belirten İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Amerika, 15 Temmuz alçak darbe girişiminin arkasında durdu. Mısır'daki hain darbeyi destekledi. Amerika, İran'ı kuşatma gerekçesiyle etrafımızı ateş çemberine dönüştürdü. Biz tabii ki bunların farkındayız. Bütün bunlar olurken 'Amerika ters bir operasyonla bizi Rusya'ya doğru mu itiyor?' sualini de sormamız lazım. Bizi NATO'dan çıkarmak mı istiyorlar, NATO'dan çıkarmak için mi uğraşıyorlar? Türkiye'nin ekonomik, askerî ve diğer alanlardaki gücünü ne kadar olduğunu herkes biliyor. Gerçekçi davranmak durumundayız. Daha çok yürüyecek yolumuz varken iç politikada çok gereksiz enerji kaybı yaşıyoruz. Vizyonsuzluğumuzla bedeller ödüyoruz. Suriye'de bize alenen tuzak kuruldu. Beşşar Esed'i devirme gerekçesiyle 5 milyon Suriyeliyi aldık ama Amerika bölgeye iyice yerleşti. Bölgeye yerleşirken başımıza PYD/PKK belasını sardı, Türkiye Rusya'ya doğru itildi. Türkiye, ambargo dahil her türlü saldırıların hedefi oldu. Nasıl bir ferasetsizliğe kurban gittiğimiz tamamen ortada. Birilerinin bu olanların hesabını vermesi gerekiyor."

Yorumlar (0)