İYİ Parti'den CHP'ye: “İttifak değiliz”

CHP ile ittifak içerisinde bulunmadıklarını ifade eden İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Seçim kararı verilir, daha sonrasında altı parti ittifak içerisine girebilir." dedi.

SİYASET 09.09.2022, 14:00 09.09.2022, 16:15
İYİ Parti'den CHP'ye: “İttifak değiliz”

Son zamanlarda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tarafından “HDP'ye bakanlık verilebilir” cümlesi büyük tartışmalara yol açmıştı. Tekin’in söylemlerinin ardından tartışma farklı bir boyuta ulaştı. Söylenenlere karşı İYİ Parti cephesinden de tepkiler gelmeye başladı.

Barış Yarkadaş, “Beni konuşturmasınlar”

Bir televizyon programına katılan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da söz konusu olaya atıfta bulunmuş ve ses getiren açıklamalar yapmıştı.

Barış Yarkadaş yaşanan tartışmalar ile ilgili, "Benim ağzımı açtırmasınlar, kimin ne şekilde ihale aldığını anlatırım." şeklinde açıklamada bulunmuştu. Daha sonrasında ise kendisi adına suç duyurusunda bulunan İYİ Parti'ye cevap olarak dün çıktığı bir televizyon programında ihaleleri yapılan kayırmalara ve liyakatsiz atamaları açıkladı.

İddialar şoke etti

Yapılan bu açıklamaların ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da cevap verdi. Poyraz,” HDP’nin desteğiyle alınan belediyelerde ihalelerin İYİ Parti'ye devredildiğini' iddia eden Barış Yarkadaş'a yanıt verebilmek adına canlı yayına bağlandı.

“Altılı masanın tek hedefi var, bu ittifak değil”

İYİ Parti ve CHP’nin bir ittifak içerisinde bulunmadığını ifade eden Poyraz, "Altılı masa isimlendirilmiş masanın sadece bir tane kuruluş tanımı ve hedefi bulunmaktadır. Bu da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemdir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra sunucu tarafından kendisine yöneltilen "Şu an CHP ile ittifak olmadığınızı mı söylüyorsunuz?" sorusuna "Evet" cevabını veren Poyraz, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Sürekli olarak dile getirdiğimiz çok net ve açık bir konu var. Az önce de ittifakın amacını anlattım. Seçim kararı verilir ve daha sonrasında, altılı masada bulunan altı parti seçimin ardından, seçim kararı ile beraber, bir ittifak içinde olabilir. İçeride bulunan birkaç parti kendi arasında ittifak kurabilir. Ancak her şeyden önce seçim kararı verilmesi gerekiyor."

Yorumlar (0)