İYİ Parti'den "CHP ve ittifak" yorumu: Artık avantajı yok!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebileceği" hakkındaki sözlerini ardından İYİ Partili Uğur Poyraz, "CHP ile ittifak içinde değiliz, seçim gelince konuşuruz." dedi. Bu sözler, Millet İttifakı'nın dağıldığına ilişkin iddiaların ortaya atılmasına neden oldu. Konuya açıklık getiren İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, seçim kanununun değişmesi nedeniyle ittifakların avantajını kaybettiğini bildirdi. İşte Tatlıoğlu'nun açıklaması...

SİYASET 14.09.2022, 12:16 15.09.2022, 11:04 Hakan Öksüz
İYİ Parti'den "CHP ve ittifak" yorumu: Artık avantajı yok!

Muhalefet partilerinin yer aldığı altılı masa, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in bir açıklamasıyla sallandı. Seçimin kazanılması halinde HDP'ye bakanlık verilebileceğini kaydeden Gürsel Tekin, bazı İYİ Partili milletvekilleri tarafından eleştirildi. Konuya ilişkin yorumda bulunan İYİ Partili Uğur Poyraz, "Mevcut durumda CHP ile ittifak içinde değiliz, seçim gelince konuşuruz." dedi.

 

İYİ Partili Tatlıoğlu: Kanun değişti, ittifakın avantajı kalmadı!

Uğur Poyraz'ın sözleri, "altılı masa çatırdıyor." şeklindeki iddiaları güçlendirdi ancak İYİ Parti cephesinden gelen bir açıklama, ortamı yeniden yatıştırdı. Bir televizyon programının canlı yayınına bağlanan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, konuya açıklık getirdi. 2018 yılından bu yana CHP ile ittifak içinde olduklarını kaydeden Tatlıoğlu, "Yeni seçim kanunu, bu ittifakın avantajını ortadan kaldırdı. İttifak kanunu iptal edildiği için böyle bir açıklama yapıldı. Seçimde ittifak yapabilirsiniz ancak avantajı olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

2018 yılındaki seçimi hatırlattı

2018 yılındaki seçimlere CHP ile ittifak halinde girdiklerini hatırlatan Tatlıoğlu, "O seçime CHP 23, biz ise 4 milletvekili ile katılmıştık. İttifak yaptığımız için ekstra bir milletvekili çıkarabildik. Yani 4 vekille seçime girsek de 5 vekil çıkardık. Söz konusu kanun değişti. Dolayısıyla artık ittifaktaki partiler böyle bir avantaja sahip olmayacak." dedi.

"Millet İttifakı ayakta, hedefimiz belli"

CHP ile yaptıkları iş birliğinin, demokrasinin geliştirilmesi ile ilgili konularda devam ettiğini belirten İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Millet İttifakı halen daha ayakta. Hedefimiz parlamenter süreçlere yeniden güç kazandırmaktır. Başkanlık Sistemi'ni ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda ortak cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)