İYİ Parti'den 'başörtüsü teklifi' açıklaması

Kürşad Zorlu, Meclis'e sunulan başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifine dair, "Genel İdare Kurulu'nda çoğunluğun görüşü, müspet bir kanaat içinde olduğumuz ve evet yönündedir." ifadelerini kullandı.

SİYASET 12.12.2022, 21:43
İYİ Parti'den 'başörtüsü teklifi' açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, parti genel merkezinde kameraların karşısına geçti.



"Milleti ve ülkeyi yakından ilgilendiren bir konu"

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan Anayasa değişikliği teklifinin İYİ Parti GİK'te (Genel İdare Kurulu'nda) değerlendirildiğini duyuran Zorlu, milleti ve ülkeyi çok yakından ilgilendiren kritik hususlarda İYİ Parti'nin yetkili kurullarıyla karar almayı bir gelenek haline getirdiklerini kaydetti.



"Çoğunluğun eğilimi evet yönünde"

Hususu etraflıca değerlendirme imkanı bulduklarının altını çizen Zorlu, şu ifadelere yer verdi:

"GİK'te iki konuya işaret edildi. Bu metinde riskli olarak gördüğümüz, ileride sorun oluşturacağını düşündüğümüz bazı temel ifadeler, konular var. Bunların değiştirilmesi gerekiyor. GİK’ten çıkan ilk ortak görüş, eğilim budur. GİK'te çoğunluğun eğilimi müspet bir kanaat içinde olduğumuz ve evet yönündedir. Bahse konu Anayasa değişikliklerinde gizli oylamaya gidilmesi sebebiyle burada bağlayıcı bir grup kararı alamıyoruz."



"Aşama aşama paylaşacağız"

Zorlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ilerleyen günlerde kurucular kurulu ve vekillerle buluşacağını ve yetkili kurulların Anayasa değişikliğini içeren metin üzerindeki eğilimini aşama aşama paylaşacaklarını dile getirdi. 

Yorumlar (0)