İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Akşener'le birlikte esnaf ziyaretine davet etti

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in çarşamba günü Sakarya'da gerçekleştireceği esnaf ziyaretine davet etti. Esnafın ve halkın durumunun anlaşılması için sahaya inilmesi gerektiğini kaydeden Tatlıoğlu, partisinin iktidara yaptığı erken seçim çağrısını da yineledi.

SİYASET 25.01.2021, 18:19 26.01.2021, 14:43
İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Akşener'le birlikte esnaf ziyaretine davet etti

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Tatlıoğlu, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin, yasamanın işleyiş mekanizmasını engellediği gibi, yürütmeyi de denetlenemez kıldığını öne sürdü.

Ülkenin, 20 yıl evvel bırakmayı planladığı ve önemli bir mesafe aldığı kamu borçlanma gereğinde, 20 yılın da oldukça gerisine düştüğünü vurgulayan Tatlıoğlu; enflasyon oranının dar ve orta gelirli vatandaşın hayat standartlarını aşağıya çektiğini, işsizliğin tabana kadar yayıldığını, gelir dağılımındaki adaletsizliğin arttığını, asgari ücretin ortalama bir ücret konumuna geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bir yıl evvel başlattığı esnaf gezilerini sürdürdüğünü anımsatan Tatlıoğlu; ülkenin gerçek problemlerini dinleme ve siyasete aktarma misyonunun devam ettiğini ifade etti.

Tatlıoğlu, ülkenin gerçek problemlerinin; işsizlik, ekonomi, yüksek maliyetler, devletin sahip çıkmadığı KOBİ'ler, iş yeri kapanmaları ve geçim sıkıntısı olduğunu ifade etti.

Kapanan firma sayısının, Aralık 2020 tarihinde, bir evvelki yılın aynı dönemine nazaran yüzde 43 yükseldiğine vurgu yapan Tatlıoğlu, 2020 yılında kapanan firma sayısının yüzde 16,5 yükselişle 15 bin 366 olduğunu belirtti.

Tatlıoğlu; esnafın ve vatandaşının halinin anlaşılması için sahaya inilmesi gerektiğini işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Akşener'in çarşamba günü Sakarya'da gerçekleştireceği esnaf ziyaretine davet etti.

İYİ Partili Tatlıoğlu, erken seçimin şart olduğunu da sözlerine ekledi.


 

Yorumlar (0)