İsveç Dışişleri Bakan Linde’den Türkiye mesajı: "Mutabakatı onurlandıracağız"

Finlandiya ve İsveç için Katılım Protokelleri'nin imza töreninden sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Linde, “Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki mutabakatı onurlandıracağız” sözlerini kullandı.

SİYASET 05.07.2022, 14:55
İsveç Dışişleri Bakan Linde’den Türkiye mesajı: "Mutabakatı onurlandıracağız"

Finlandiya ve İsveç için Katılım Protokelleri'nden sonra ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

"Ortak mekanizmamız olacak"

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Linde, Türkiye ile ilgili gelen soru üzerine Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki görüşmelerin saygılı ve güvenlik endişeleri çerçevesinde ciddi olduğunu söyledi. Linde, “İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında terör ve güvenlik konusunda Türkiye'nin kaygılarını gidermek için bir mutabakat imzaladık. O mutabakatı onurlandıracağız, takipçisi olacağız ve ayrıca ortak bir mekanizmamız da mevcut olacak. Bu sebeple umarım 3 ülke, Türkiye, Finlandiya ve İsveç, bunun iyi bir mutabakat olduğunu anlayabilir” sözlerini kullandı.

Haavisto: “Anlaşma sağladık, ilerleyebiliriz”

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, Finlandiya-Türkiye arasında uzun vadeli bir ilişki olduğunu söyleyerek, “Tabii ki Türkiye ile çok uzun vadeli ve iyi bir ilişkimiz var. Türkiye AB üyeliği için başvurduğu zaman bu süreci savunanlardan biri de biz olduk Türkiye ile arabuluculuk ve barış konularında çok iyi bir iş birliğimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temaslarımız var. Aslında mutabakat, Türkiye'nin ifade ettiği terörden PKK'ya kadar bütün endişeleri değerlendirdik. Anlaşmada atılması gereken adımlar tespit edildi. Bu iş birliği kapsamında ilerleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)