İstanbul'da metro simgesi polemiği: Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, metro durak logolarının değiştirilmesi ve U harfi kullanılmasına ilişkin, “Ulaştırma'nın U'su. İsteyen underground, isteyen UBA anlasın. Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak metroların ismini ‘U' yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

SİYASET 08.09.2021, 14:58 08.09.2021, 15:00
İstanbul'da metro simgesi polemiği: Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündemdeki konulara ilişkin bir açıklama yaptı.

“U logosu, Ulaştırma’nın U’su”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, metro simgesinin İstanbul'da ‘U' olarak değiştiğini duyurmuştu. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo'nun ortak basın toplantısından önce Bakan Karaismailoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlanan metro duraklarında “U harfli” logo kullanılmasına ilişkin, “Ulaştırma'nın ‘U'su. İster underground, ister UBA anlasın. Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak inşa ettiğimiz metroların ismini ‘U' yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, metro simgesinin İstanbul'da ‘U' olarak değiştirilmesi ile ilgili ‘Bir yabancı için kafa karışıklığı olmaz mı?’ şeklindeki soruya, “Niye karışsın. Fark etmez, ‘metro' yazıyor zaten altında. Biz işe odaklanalım, İstanbul'da çok önemli işlerimiz var. 7 büyük metro işi yapıyoruz. 103 km metro yapıyoruz. Bunun TL karşılığı 60 milyar. Ama karşıda hiçbir şey yapmadan, sadece algı operasyonları yapan bir taraf var. Bu sebeple rahatsız oldular. Aynı anda dünyanın en çok metro yapılan şehri. Bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Herkesin bunu bilmesi lazım. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması gerekiyor. O logolar yeni değil” sözlerini kullandı.

“Tepki vereceklerine ellerindeki işi yapsınlar”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği metrolarda da aynı logonun kullanılıp kullanılmayacağına yönelik soruya Bakan Karaismailoğlu, “Herkesin yaptığı kendine, biz onlara karışamayız ki. Orada yaptıklarımıza baksınlar. O logolar yeni değil” açıklamasını yaptı.

İBB'nin bu tabelalara tepki gösterdiğinin anımsatılması üzerine Karaismailoğlu, “Bu duruma tepki vereceklerine ellerindeki işleri bitirsinler. Bir an önce metroları bitirsinler. Yaptıkları, tamamladıkları bir tane metro projesi var mı? Onlara baksınlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)